Traktorsalget stormede frem: Danmark trumfede resten af Europa
Det europæiske traktorsalg steg sidste år.

I 2017 steg traktorsalget markant i Europa - og i Danmark var fremgangen størst.

Det skriver Cema - European Agricultural machinery Industry Association i en pressemeddelse. 

I alt blev der indregistreret 161.235 nye traktorer i 30 europæiske lande sidste år. Det betyder, at markedet steg med 12,8 procent sammenlignet med 2016. 

Især i december var der mange nye registreringer. Nye tekniske krav til traktorer købt fra 1. januar 2018 er hovedårsagen til det øgede traktorsalg i december. Indtil da havde stigningen kun været marginal sammenlignet med året før.

Man forventer, at stigningen i december vil medføre, at salget vil falde de første måneder i år.  

Næsten alle lande havde fremgang

De fleste af landene, der er medlemmer af Cema, oplevede en stor stigning i traktorsalget, og Danmark havde den største fremgang på hele 22,9 procent. 

Frankrig er det eneste land, der havde en nedgang i traktorsalget. De havde 2,2 procent færre registreringer i 2017 sammenlignet med 2016. 

Maskinsalget steg også i de fleste lande.  

positive udsigter for 2018 

Cema forventer, at markedet også vil stige i år. Det er baseret på Cema Barometer og økonomiske eksperter i Cemas medlemsforeninger. 

Eksperter fra både Frankrig, Tyskland, belgien, Italien og Storbritannien forventer, at salget af maskiner til landbruget vil stige en lille smule i de enkelte lande i 2018, skriver Cema.

Cema Barometer-indekset er gået op i flere måneder og er nu på sit højeste siden 2009. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.