Trelleborg vil køre uden luft i dækket

Med PneuTrac tager Trelleborg hul på en ny type dæk til landbrugsmaskiner - særligt til vin- og frugtplantager.

Trelleborg har løftet sløret for et specielt dæk, der vil blive lanceret på Agritechnica. Navnet er PneuTrac og vil ifølge Trelleborg kombinere det bedste fra radialdæk og bælter.

De præcise detaljer holder Trelleborg tilbage, men efter alt at dømme, vil PneuTrac ikke benytte luft i karkassen, som vi kender det fra traditionelle dæk. I stedet skal konstruktionen i sig selv give dækket sit træk- og bæreevne.

Trelleborg oplyser, at dækket først og fremmest er udviklet til vin- og frugtplantager. Her er der ofte udfordringer med rodbeskyttelse, terrænforhold og smalle spor mellem vinstokke eller frugttræer.

»PneuTrac har en suveræn ydeevne på både stejle skråninger og fedtede jorde. Samtidig kombinerer det fordelene ved et radialt landbrugsdæk med hensyn til brændstofeffektivitet, komfort og håndtering, med båndets minimale marktryk og trækkraft«, fortæller Lorenzo Ciferri, vicepræsident, marketing & kommunikation, Trelleborg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.