Trillinger blev Årets Varebil 2019
Ganske som ved den internationale kåring, var det søsterbilerne Citroën Berlingo Van, Peugeot Partner Van og Opel Combo Van, der tog titlen.

Vinderen af titlen Årets Varebil i Danmark 2019 er netop offentliggjort i forbindelse med Transportmessen i Herning, der åbnede i går. Præcis som ved den internationale kåring var det de tre trilling-modeller, Citroën Berlingo Van, Peugeot Partner Van og Opel Combo Van, der løb med palmerne.

Med 20 point ned til de to elektriske søsterbiler, MAN eTGE og VW eCrafter, der fik en fælles andenplads, vandt trillingerne fra PSA-koncernen med 65 point. På en tredjeplads kom den nye Mercedes-Benz Sprinter, som fik 37 point. På de følgende to pladser i finalen kom den nye Toyota RAV4 med 27 point og Ford Transit Connect med 26 point.

Blik for udvikling af biler, der efterlever de stadigt stigende krav til varebilernes størrelse og lasteevne var én af juryens begrundelser for valget af vinderne. Ligeledes omtaltes kvalitet, kørekomfort og muligheden for en bred vifte af sikkerhedsudstyr, ikke mindst sikkerhedsudstyret surround rear vision som en vigtig nyhed, der sikrer de bløde trafikanter i de blinde vinkler.

Vinderbilerne kommer i to størrelser, M og XL med længder på henholdsvis 4.40 meter og 4,75 meter, som i Danmark er tilpasset resten af varebilsprogrammet og kaldes L1 og L2 og kan laste henholdsvis 3,3 og 3,9 kubikmeter. Lasteevnen er op til 1000 kg.

Det er Motorjournalisternes Klub Danmark, der står bag kåringen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.