Trods corona-krise: Traktorstatistikken ligner sig selv i april

Den store nedlukning i Europas traktorproduktion kan stadig ikke ses på indregistreringen af traktorer.

Listen over nyregistrerede traktorer i Danmark har noget gammelkendt for sig for april.

John Deere og New Holland kæmpes om de to topplaceringer, og så er Fendt og Case IH stadig rigtig godt med.

Tager man traktorer fra 40 hk og opefter, så ender vi på 109 traktorer i april mod 115 på samme tid året før. Altså ingen kæmpe forskel, når man tager corona-krisens eventuelle effekter med. Traktorstatistikken afspejler dog som regel også traktorer, som har været igennem pipelinen i et længere stykke tid, og derfor kan det tænkes, at en corona-effekt eventuelt først vil vise sig i de kommende måneder.   

Ud fra målestokken 40 hk som bundgrænse har John Deere været det mest indregistrerede mærke foran New Holland.

Hæver man bundgrænsen for en landbrugstraktor til 70 hk, så tager New Holland til gengæld over på førstepladsen foran John Deere.  

Det er også værd at notere sig, at Fendt stadig ligger over 10 pct. markedsandel isoleret for april.

Fendts 2020 har netop været karakteriseret ved en rigtig god start på året med en samlet førsteplads fra nytår og til og med april med knap 100 indregistrerede traktorer og en markedsandel på næsten hver femte nye traktor. Dermed ligger Fendt i perioden et mulehår som Danmarks mest indregistrerede mærke foran Case IH med John Deere på tredjepladsen.

Totalt er der indregistreret 511 traktorer i kategorien landbrugstraktorer siden nytår og til og med april. Et tal som er helt magen til udviklingen i 2019.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.