Trods færre landbrug: Agromek holder besøgstallet

Besøgstallet på årets Agromek lander formentig omkring 41.000 til 42.000. Agromek-direktør Claus Hermansen betragter det som en fremgang, da antallet af bedrifter er reduceret med otte procent.

Om få timer bakker blokvognene op til messehallerne i Herning. Hallerne tømmes for maskiner, lysene slukkes, og Agromek 2018 er forbi. Og netop nu er direktør for Agromek, Claus Hermansen så småt ved at gøre boet op, og han glæder sig over, at Agromek 2018 tilsyneladende ender med et besøgstal, der ligner de knapt 42.000 gæster, der besøgte messen i 2016.

"Det er et udtryk for, at der er stor interesse for at besøge Agromek, selv om der bliver færre og færre landbrugsbedrifter. Vi ved, at der er blevet otte procent færre bedrifter, både heltids og fuldtids, fra 2015 til 2017. Og det får os til at tænke, at uændret er godt, forstået på den måde, at et uændret besøgstal på Agromek i realiteten er en fremgang", siger Claus Hermansen, der selv har oplevet en positiv stemning på Agromek.

"Der er ikke kun blevet talt om tørken. Der er indgået handler og nye aftaler i en positiv stemning", vurderer han.

Før og under Agromek har de unge i branchen lagt direktøren meget på sinde.

"Vi har med flere nye tiltag som innovationsområdet, Student Challenge og andet forsøgt at gøre Agromek og især branchen som sådan interessant for de unge. Vi ved, at landmændenes gennemsnitsalder er høj, og maskinhandlere og maskinproducenter har svært ved at tiltrække unge. Det er en opgave, som også Agromek gerne vil være med til at løfte", siger Claus Hermansen.

Kedelige morgenmøder

"Men hele basis for messen er jo »udstiller møder gæst«. Der har været en positiv stemning. Folk kommer her af en grund og ikke kun for at få et bolche eller en småkage på standene. Nu er det jo mit første hele Agromek, så det er en fornøjelse, at det hele fungerer", siger Claus Hermansen.

"Til gengæld har morgenmøderne i arrangørkontoret været kedelige, for der har ikke været nogen problemer - lige bortset fra, at vi under nogle arrangementer i hallerne har været nødt til at hente flere stole, og det er da positivt", siger Claus Hermansen.

Agromek er de første tre dage besøgt af helt præcist 31.622 gæster. Og hvis der kommer cirka lige så mange gæster i dag, fredag, som i går, torsdag - så matcher man besøgstallet fra 2016, som var på 41.688.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.