Trods krise: Maskinstationer holder skindet på næsen
Stigende omsætning trods lidt flere ubetalte regninger i 2014 end året før.

»Arbejdet ude på landbrugene skal jo gøres.«

Den logik er ifølge formanden for Danske Maskinstationer & Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen, en hovedårsag til, at landbrugets maskinstationer som hovedregel kom ud af 2014 med driftsresultater på samme niveau som året før.

Ja, en brancheundersøgelse i 2014 viser endog, at 41 pct. af medlemmerne oplevede stigende driftsresultat i 2014, mod 38 procent året før. Tilsvarende havde kun 13 procent lavere indtjening end i 2014 mod 19 procent året før.

I modsætning til landbruget, hvor priserne på både mælk, svinekød og delvist korn styrtdykkede i 2014, formåede langt de fleste maskinstationer at holde skinnet på næsen uden fald i driftsresultatet.

Flere tab på debitorer

Men 22 procent af maskinstationerne oplevede tab på debitorer mod bare 12 procent året før, og ifølge Søren Ulrik Sørensen er det et tegn på, at landbrugets økonomiske problemer trods alt kunne mærkes i maskinstationsbranchen.

»Tabene på debitorer er ikke store beløb, men stigningen til 22 procent er et tegn på landbrugets situation også er vores. Men maskinstationernes regnskaber er generelt pæne,« siger Søren Ulrik Sørensen.

»De landbrug, som skal køre videre, har jo brug for et fortsat godt forhold til maskinstationen, smeden og grovvareforretningen. Vi strækker os ofte for langt i forhold til kunderne, men vi er sjældent den part, der står sidst i rækken for at få penge.«

Op til politikerne

Hvad angår 2015 vurderer formanden, at maskinstationerne vil mærke problemerne i højere grad end i 2014.

»Heldigvis vil der fortsat være et stykke arbejde, der skal gøres. Men det er fem minutter i 12 med at afhjælpe den alvorlige situation, som landbruget står. Nogle tjener penge endnu, men selv i den store middelgruppe tabes der penge. Vi kan kun opfordre politikerne til at tage sagen alvorligt og komme erhvervet til undsætning. Det er på tide med handling.« siger Søren Ulrik Sørensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.