Trumps handelskrig trækker stadig spor hos maskingigant

John Deere omsætning har igen i de seneste måneder haft en pil nedad. Amerikanske landmænds indkøbslyst stadig afdæmpet, oplyser koncernen.

John Deere lige nu:

Grundlæggende en stor sund virksomhed, der omsatte for små 53 mia. kr. i sidste kvartal og tjente for ca. 3,6 mia. kr.

Det er også en virksomhed, der udvalgte steder sender medarbejdere hjem, fordi især det amerikanske marked stadig er lidt underdrejet.

Faktisk har John Deere sat næsten 890 mio. kr. af til ordninger i forbindelse med frivillige aftrædelser i første kvartal. 

Omsætningen faldt nemlig fire procent i forhold til året før. Den store overskrift er - som den har været de sidste seks måneder iøvrigt - at handelsuroen i forbindelse med Trump stadig får de amerikanske landmænd til at holde igen på deres maskinkøb. Dog ser det ud til at lette i horisonten, lyder vurderingen fra John Deere i en pressemeddelelse fredag morgen i USA.  

”John Deeres resultater i første kvartal bærer præg af, at der er tidlige tegn på en stabilisering af den amerikanske landbrugssektor. Farmernes tro på tingene er stigende, selvom den fortsat er afdæmpet, delvis på grund af håb for, at der sker en opblødning på handelsområdet og håb for en højere landbrugseksport”, lyder det i en kommentar fra John Deeres topchef John C. May.

Udviklingen hos John Deere kommer langt fra uventet, når man ser på regnskaberne fra de store konkurrenter CNH og Agco. Inden for de seneste uger har de andre aktører også fremlagt regnskaber med en mindre nedgang i omsætningen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.