Tysk ejer: Asa-Lift satte ny omsætningsrekord

Omsætningen passerede 20 mio. euro, fremgår det af nye koncerntal fra maskingiganten Grimme.

Det er en begejstret tysk ejer, den store tyske maskinfabrikant Grimme, som i forbindelse med sit eget årsregnskab, som gør status over resultaterne i den danske maskinfabrik Asa-Lift i Sorø.

- Over 130 medarbejdere under Joas Lyng genererede i 2021 for første gang en omsætning på over 20 mio. euro. Den globale trend med sunde grøntsager samt manglen på høsthjælpere øger efterspørgslen mærkbart efter effektiv teknik, lyder det i en pressemeddelelse.

Grimme overtog den danske maskinfabrikant i 2013, og fik dermed adgang til fremstilling af det danske program af grøntsagsmaskiner.

Væksten i Sorø betyder, at Grimme for tiden investerer yderligere i fabrikken i Sorø, oplyses det.

På bundlinjen havde Asa-Lift et lidt dårligere 2021 i forhold til året før med et resultat på ca. 300.000 kr. mod 1,1 mio. kr. året før. I Asa-Lifts regnskab begrundes nedgangen med ekstra omkostninger til pandemien samt mangel på varer til produktionen og markante prisstigninger.

I 2022 forventes investeringsniveauet at lande på omegnen af fem mio. kr. i Sorø.  

For hele Grimme-koncernen var der også vækst i 2021, hvor omsætningen steg med ca. ni procent til i alt 4,1 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.