Tysk Fendt-forhandler napper en bid mere af Danmarkskortet

Den tyske TBS-ejer køber sig ind i mindre sønderjysk Fendt-forhandler.

Opdateret kl. 13.32 med kommentar fra Kaj Homilius

 

Den store tyske maskinhandler Raiffeisen Waren har nu ejerinteresser i danske Fendt-forhandlere fra grænsen i syd og op til spidsen af Skagen.

Tyskerne har nemlig købt en aktiepost på mellem 20 til 25 pct. af aktierne hos maskinforretningen Kaj Homilius A/S, fremgår det af en meddelelse hos cvr-registret.

Den store tyske koncern ejer i forvejen majoriteten af aktierne hos TBS Maskinpower, der i de forudgående år har været med til at samle og konsolidere forhandlingen af Fendt på færre hænder.

Hvorfor sælger I til Raiffeisen?

”Fordi de gerne ville købe en bid af Kaj Homilius. Vi bliver ved med at have aktiemajoriteten. Det er med fuld overlæk”, siger direktør Kaj Homilius fra maskinforretningen og kalder det for en naturlig udvikling i branchen.

Kommer det til at give nogle ændringer i hverdagen?

”Overhovedet ikke. Ledelsen og konceptet er det samme. Der er ingen forandring her i huset”.

Raiffensen er også majoritetsejer i TBS. Skal I så være sammen?

”Vi har ingen aftale med TBS men med Raiffeisen i Kassel”.  

Hvor spændende er det for jer?

”Jeg regner med, at det bliver godt. Det er børnene, som har solgt en andel af aktierne, men der er ingen forandringer i hverdagen”, siger han.

I forbindelse med aktiehandlen ændres der også på bestyrelsens sammensætning, hvor den nye medejer bliver repræsenteret i Rødekro-virksomheden.

I seneste regnskabsår beskæftigede Kaj Homilius A/S 27 ansatte på fuldtid.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.