Tysk maskingigant fortsætter indtog: Køber Valtra-forhandler
TBS Maskinpower køber Valtec, som er Valtra-forhandler og specialist i skovtraktorer.

TBS Maskinpower i Starup, som efter en konkurs for to måneder siden er blevet overtaget af Tysklands tredjestørste maskindhandler, Raiffeisen, fortsætter nu indtoget i Danmark.

Fendt-forhandleren har købt aktiviteterne i Valtec, som er Valtra-forhandler og specialist i skovtraktorer. Både Fendt og Valtra er ejet af Agco-koncernen.

Over for Landbrugsavisen.dk udtalte Agco for en måned siden, at det er fint, hvis Raiffeisen går efter en større bid af det danske marked.

Valtec, der udspringer af Kolding Maskinforretning, fortsætter som et selvstændigt selskab, men TBS Maskinpower ejer alle aktier. Forretningen bliver boende på adressen i Gravens ved Kolding, og alle ansatte fortsætter uændret deres arbejde.

Jens Hansen, direktør hos TBS Maskinpower, fortæller, at købet tager afsæt i to årsager.

Dels ønsker TBS Maskinpower at udbygge sine aktiviteter indenfor skovbrugssektoren, og dels ser han forretningsmæssige muligheder i at sætte mere skub i salget af Valtra-landbrugstraktorer i det syd/øst-jyske område.

"Det er selvfølgelig lige sin sag at spørge en kollega, om ikke man kan købe hans forretning, selvom den ikke er til salg. Men folkene bag Valtec var åbne for ideen, og nu er handlen altså en realitet", siger Jens Hansen i en pressemeddelelse.

Flemming Tandrup fra Valtec ser fordele ved det nye ejerskab.

"Man kan vel kalde det et fornuftsægteskab, som har alle muligheder for at blive starten på et langt og frugtbart forhold. Vi har mange værdier og interesser til fælles, og vi supplerer hinandens kompetencer godt", udtaler han.

Jens Hansen håber, at der på sigt bliver plads til flere Valtra-specialister i teamet, når synergierne de to firmaer imellem for alvor realiseres. Efter hans mening er det forkert, at folk altid mener ”besparelser”, når de siger ”synergi”.

I Jens Hansens optik handler det om at udnytte hinandens stærke sider og veksle synergierne til endnu bedre kundeservice og stigende omsætning.

Et godt match i skov- og landbrug

TBS Maskinpower har allerede et team i Starup, som primært har fokus på salg og service af Fendt-skovtraktorer, flishuggere, hele maskinsæt osv. De får nu et større team af kolleger med speciale i skovtraktorer og redskaber til skovbruget at arbejde sammen med.

"Jeg er sikker på, det er et godt match!", udtaler Jens Hansen.

"Vi har ét kundenetværk og teknisk indsigt i nogle fagområder. Valtec har et endnu større kundekartotek med skovfolk og teknisk ekspertviden på andre områder. Samlet set bliver det Danmarks – måske – stærkeste skovteam."

På landbrugssiden er det TBS Maskinpower, der kommer med det største netværk og flest erfaringer, selvom Valtec gennem årene har solgt mange Valtra-landbrugstraktorer til områdets landmænd.

Han mener, at Fendts selvkørende sprøjter, finsnittere og mejetærskere er et godt supplement til Valtras traktorprogram.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.