Tysk maskingigant: Leveringskrisen vil stadig give problemer på lang sigt

Manglen på dele vil stadig påvirke maskinfabrikanterne på kort og lang sigt, lyder det fra Grimme.

Set med de store koncernbriller har producenten af bl.a. maskiner til kartoffelavl og roeoptagning, Grimme, haft medvind på vejene i 2021.

For hele Grimme-koncernen var der vækst, hvor omsætningen steg med ca. ni procent til i alt 4,1 mia. kr.

Men året var også bøvlet med svigtende leverancer af dele fra verdensmarkedet og løbende prisstigninger på råvarer, løn og fragt for at tage nogle af hovedfaktorerne.

I 2022 er der så kommet en krig i Ukraine, der betyder, at markederne for Grimme i Rusland og Ukraine – som så mange andre – skal erstattes af andre landbrugsmarkeder.

- Takket være den store efterspørgsel på verdensplan kunne der i vidt omfang kompenseres for nedgangen i Rusland og Ukraine. Herud har vi oplevet produktionssvigt på grund af corona-pandemien, som har påvirket leveringstiderne. Det er meget vanskeligt at fremskaffe dele på verdensmarkedet, og det giver stadig problemer på mellemlang og lang sigt, lyder det fra Grimme i en pressemeddelelse, hvor man gør status for året.

I Tyskland er der lidt andre traditioner for omgåelse af regnskabstal, så hvordan den eksakte bundlinje ser ud, vides ikke. Grimme oplyser, at man samlet set har løftet både omsætning og resultat i 2021. På medarbejdersiden voksede koncernen fra 2.700 året før til 2.850 medarbejdere.  

Koncernens største enhed er Grimme Landmaschinenfabrik i Tyskland med en årlig omsætning på over 2,8 mia. kr. Derudover producerer datterselskaberne Spudnik(USA) og Asa-Lift(Danmark) også maskiner.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.