Tysk maskinproducent kaster sig over radrensere
Transformer er navnet på Horschs’ kommende rækkeradrensere, der falder i en ny kategori ”Hybrid Farming”.

Tyske Horsch er på vej med sine første rækkeradrensere kaldet 'Transformer'.

Transformer fra Horsch er radrenseren med 'forskellige værktøjer'. Transformer består nemlig af en glideskinne, som rense-aggregaterne kan flyttes på afhængig af afgrøderne. Samtidig er Transformer ret kompakt og selv i 12 meter versionen er den lifthophængt. 

Hver sektion – det vil sige hver eneste aggregat - har sektionskontrol og kan styres fra kabinen.  Transformer kommer i udgaver fra 6 til 12 meter arbejdsbredde. De to mindre modeller på seks og otte meter består af tre sektioner, mens de større 9 og 12 meters udgaver vil være i fem sektioner. 

Sammen med radrenseren lancerer Horsch også 'Cura', der er en liftophængt strigle med op til 15 meters arbejdsbredde. Specielt ved redskabet er, at det er meget let, og at man kan justere trykket på tænderne fra 500 gram til 5 kg afhængig af jordtype og afgrøde.

Horsch runder tre mia. kr. – også fremgang i Danmark Mandag 25. marts 2019 · 06:51

Ny serie af harver

Sidste nye redskab i genren, som Horsch kalder Hybrid Farming, er 'Finer LT-serien'.

Det er en serie af harver beregnet til øverlig jordbearbejdning med brede gåsefodsskær, hvor arbejdsbredden kommer til at gå fra seks til 12 meters arbejdsbredde.

Harven har fire dybdehjul for at styre arbejdsdybden mere nøjagtig, og det er muligt at justere vinklen på tænderne. 

”Hybrid Farming er et nyt koncept, hvor vi tager det bedste fra økologisk og konventionel produktion og slår det sammen. Derfor lancerer vi nu disse forskellige redskaber, hvor for eksempel radrenseren er en fordel - især hvis vi bevæger os mod et landbrug ugen brug af Glyphosat” fortæller Phililpp Horsch.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.