Ualmindelig kold start på traktor-året 2018
I de 17 år, hvor der er gemt data for indregistreringerne af nye traktorer, er det aldrig gået så trægt som i starten af 2017.

Der har da været andre blålys imellem.

2016 var bestemt ikke sjov. 2010 ikke meget bedre.

Men i de sidste 17 år, som vi kan hente data fra hos ND Data, har antallet af indregistrerede traktorer i årets første to måneder aldrig været så lavt som de 193 styk, som det lykkedes at afsætte af landbrugstraktorer i januar og februar tilsammen.

December-rally spøger

Hos Claas-forhandleren Ringe Maskinforretning oplever direktør Hanne Korsdal Olsen dog ikke, at traktorsalget er en indikator for, at maskininvesteringerne er gået i stå i landbruget.

»Man skulle indregistrere nogle traktorer før 31.12 på grund af de nye regler, og det giver nok noget af det. Vi har solgt et par stykker i januar, som faktisk bare ikke er blevet leveret endnu, og så er det først, når varen bliver leveret, at det bliver registreret. Med det kolde vejr er forårsarbejdet udskudt lidt, og så har kunderne heller ikke så travlt med at få leveret. Det kan også spille ind«, siger hun.

Tværtimod har maskinforretningen allerede nu sat ny rekord i antal solgte mejetærskere til den nye høstsæson.

»Vi har solgt 12 styk, hvor vi nogle år ligger på tre-fire stykker. Så på det område har markedet faktisk været helt vildt«, siger hun.

Langt fra de gode år

Tilbage i de glade dage i 2006, 2007 og 2008 lå traktor-indregistreringerne for årets første to måneder fast over 500 styk.

Sidste år lå salget også 15 procent højere i de første to måneder.

December 2017 var dog helt ekstremt. Her blev indregisteringerne mere end fordoblet fra 231 styk året før til hele 493 for måneden alene.

Et mærke som Massey Ferguson indregistrerede alene 100 traktorer på eller over 30 kW i december mod seks styk i januar og februar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.