Udlandet har sat kløerne i de første gyllevogne fra nyt dansk mærke

De tre første ny-producerede AP-K gyllevogne er leveret til eksport. Produktionen af tankene er i gang i Ukraine, mens den endelige montage sker i Danmark.

At der i forvejen er en del producenter af gyllevogne i Danmark og dermed pænt med konkurrenter, distraherer ikke nøglepersonerne bag selskabet AP-K, som for knap et år siden satte sig for at føre det konkursramte AP Gyllevogne på Mors videre i et nyt selskab. AP-K vil nemlig satse internationalt, og de første vogne er allerede leveret til en kontakt i Tyskland.

»Man kan sige, at AP-K også bliver et videncenter, hvorfra den nye udvikling skal komme fremadrettet. Lige nu er produktionen af tankene godt i gang i Ukraine, hvor der står en tanksvejser, som vi købte fra AP, samt en ny valse. Den øvrige opbygning foregår hos AP-K i landsbyen Thyregod her i Danmark«, siger adm. direktør i AP-K, Jens Chr. Hundahl, der tilføjer, at overfladebehandling, samling og kvalitetskontrol er en opgave for organisationen i Danmark.

Langt hen ad vejen er de nye gyllevogne svarende til de AP vogne, der tidligere blev produceret på Mors.

Fra produktionen i Ukraine. Nogle af produktionsmaskinerne til stålbearbejdning og svejsning står på en danskejet og -ledet fabrik i Ukraine.

 

»Men i kraft af at vi kommer til at udvide med flere nye udviklings- og produktfolk og får et højt vidensniveau, vil der ske ny udvikling. Og det hører med til billedet, at hele vores tilgang er global og ikke kun dansk. Men det betyder også, at vores produkter kommer til at opfylde alle krav til dansk landbrug, og dermed kan de bruges på alle markeder«, siger Jens Chr. Hundahl.

Han tilføjer, at vognene ikke kun laves på bestilling. Der produceres også til lager, og programmet bliver særdeles bredt.

»Vores Kimadan vogne, som der kører mange af i hele Norden, dækker størrelserne fra 8 til 24 kubikmeter. De danner for øvrigt afsæt for et joint venture målrettet det kinesiske marked. AP-K kommer til at dække i første omgang størrelserne 15 til 38 kubikmeter«, forklarer direktøren.

Vognene produceres med enkelt,- boogie- eller tridem-aksler, og gylletrailerne tilbydes som standard i 34 og 38 kubikmeter modeller med selvbærende chassis og tre eller fire aksler.

Det globale islæt fylder meget i virksomheden.

»Vores fundament er dansk, mens vores udsyn er globalt. Derfor producerer vi gyllevogne med flere tekniske udstyrspakker, for hvad der er nutid i nogle lande, er fremtid i andre. Og hvor 30 sekunder betyder noget i højtlønsområder, er det mindre vigtigt andre steder, hvor tid ikke er penge«, lyder det fra virksomheden.

Faktaboks

AP-K

  • AP-K gyllevogne produceres delvist i Ukraine, delvist i Danmark.
  • AP-K har tankstørrelser fra 15 til 38 kubikmeter.
  • Kimadan i samme koncern har vogne fra 8 til 24 kubikmeter. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.