Ugens handel: Første 12 rækkers radrenser solgt med brænder
Salget af radrensere er generelt kraftigt stigende. Radrenser med stort brændeanlæg solgt fra Johs. Mertz.

Vi kender alle sammen en lille gasbrænder til at klare ukrudtet hjemme på fliserne.

Belgiske Vanhoucke producerer gasbrændere i et helt andet format, som nu skal gøre sig på danske marker i en kombination med en større radrenser.

Johs. Mertz i Maribo har nemlig solgt en 12 rækkers radrenser med en storstilet gasbrænder påmonteret til en landmand på Falster med rækkeafgrøder som roer, spinat og purløg, der sætter maskinen ind i kampen mod ukrudtet med en kombination af traditionel radrensning og brænding i et 15 cms bælte.

”Generelt har vi set en fordobling i salget af radrensere de sidste par år, og vi ser, at der er efterspørgsel efter mange løsninger til at bekæmpe ukrudt pga. pesticidforbud og fordi, at alle ønsker at går ned i forbruget af sprøjtemidler”, forklarer sælger og produktspecialist Kurt Ødegaard fra Johs. Mertz, der står for salget af specialmaskiner indenfor feltet som radensere, brændere og båndsprøjter med mere.


Kurt Ødegård her med en rendyrket brænder fra Vanhoucke.

 

Første ville de købe en traktor – men sælgeren fik dem overbevist om fireMaskiner Fredag 29. november 2019 · 13:07

Belgiske Vanhoucke er en meget lille, men også meget specialiseret maskinproducent fra Moorslede 50-60 km vest for Bruxelles.

Producenten opdagede Kurt og co. på en udstilling, og nu er den kombinerede radrenser/brænder på vej til Danmarkspremiere.

Brænder baseret på fire gasflasker

Da LandbrugsAvisen er forbi maskinforretningen i Maribo er maskinen ikke færdigbygget, men vi ser elementer af den. På den belgiske producents hjemmeside kan man se en lignende maskine køre med en større gastank foran traktoren. I Danmark er sikkerhedsreglerne mere omfattende, og derfor kommer den til at køre med fire gange 33 kg gasflasker, da det er den letteste løsning. Ifølge Kurt Ødegaard giver det en gas-kapacitet til ca. 75 ha. arbejde. Topfarten skulle ligge omkring 5,5 km/t.

Maskinen kan fås i to prislejer.

”Det kommer an på teknikken. Vil man have med automatisk tænding og overvågning af alle 12 rækker, så får man den til ca. 200.000 kr. Den kan også købes uden overvågning og automatisk tænding, og så får man den cirka til det halve”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.