Ugens handel: Har solgt fire af de helt store skårlæggere

Farmas har leveret for 50 meter af Kongskildes største skårlæggere.

Med fire leveringer af Kongskildes store GXT13005 triple skårlægger, så måler årets foreløbige leverancer af modellen fra den store maskinforretning Farmas tilsammen 50 meter.

Modellen er i sig selv rigtig bred med sine 12,30 meter. Og de olympiske idealer om at nå højere, længere og hurtigere ud gør sig således også gældende indenfor skårlæggerne.

“Ligesom alle andre produktgrene, bevæger skårlægger-markedet sig også mod større og større enheder”, forklarer salgschef Thomas Mikkelsen til LandbrugsAvisen Maskiner, og oplyser, at en traktor omkring 300 hk er et passende match til en skårlægger i den klasse.

To af maskinerne er solgt til samme maskinstation, mens de næste er solgt enkeltvis. Køberne oplyses ikke, ligesom eksakt købssum også forbliver en hemmelighed parterne imellem. Den vejledende pris ligger på den voksne side af millionen for skårlæggeren, som i øvrigt blev præsenteret for markedet for seks-syv år siden.   

Et af parametrene for indkøbet af disse helt store modeller er bredden lige omkring 12 meter, som passer ind i arbejdet med faste kørespor.

”Det passer med GXT’eren – det kan lige nå sammen. Alle sammen er udstyret med bånd, så man kan bånde nogle lettere slet sammen. Nogle vælger også at køre den yderste omgang og bånde det yderste skår ind, så det bliver lidt lettere for ham med riven, der ikke skal hente materialet derude, hvor der sker lidt mærkelige ting”, siger Thomas Mikkelsen.

Salgschefen vurderer i øvrigt, at det danske og svenske marked totalt set aftager en god andel af de store modeller.

”Jeg kender ikke den præcise årsag, men et godt bud er nok, at vi har en kort sæson, hvor man vægter høj kapacitet højt, mens bedriftsstørrelserne kan være meget anderledes rundt omkring i Europa”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.