Ugens handel: Her bliver den sidste Challenger bæltetraktor leveret i Danmark
Snart bliver Challenger bæltetraktorer rullet ind i Fendt-farver i Danmark. Den sidste fabriksnye Challenger ruller ud hos Hans Tobiasens maskinstation.

De orange Challenger bæltetraktorer bliver i løbet af året grønne og kommer til at hedde Fendt MT. Den sidste fabriksnye bæltetraktor i karrygul farve er netop leveret til Hans Tobiasen Maskinsation i Ribe-området.

Her her de fået leveret en Challenger MT775E med 405 hk trækkraft fra en 9.8 liters motor og vil ifølge sælgeren TBS Maskinpower takket være bæltemonteringen kunne omsætte langt det meste af motorkraften til trækkraft, uden at det går ud over markernes struktur.

Hos Hans Tobiasen Maskinstation, der i højsæsonen har ca. 20 traktor- og maskinpiloter ansat, får den til opgave at klare forårets opgaver med en dybdeharve, tallerkenharve og en stor Amazone såmaskine.

”Vi arbejder på en del klæge jorder, hvor vi lige om lidt harver ned i 25 cm dybde. Når vi kører der med en konventionel traktor, kan vi ofte tydeligt se ”sporene” i afgrøderne resten af året. På de marker sætter vi nu den nye bæltetraktor til at køre og håber afgrøderne kvitterer for det”, siger maskinstationsejer Hans Tobiasen.

De to første piloter på den nye bæltetraktor har været Hans Tobiasens søn Christian og traktorpilot Rasmus Ebbesen, der har været ude at harve med en 6 m Köckerling Rebell discharve.

”Det går fint. Den er nem at betjene, men kræver en lidt ændret strategi på forlandet, hvor det glider bedst, hvis vi kører med bløde kurver", fortæller Christian Tobiasen.  

Den nye Challenger MT775E har en totalbredde på tre meter, så i forhold til en konventionel traktor med tvillingehjul er den noget smallere at komme rundt med, lyder skudsmålet. 

Maskinstation: Farven betyder ikke noget

Når Challengers bæltetraktorer om kort tid bliver til grønne Fendt MT traktorer, så kommer de til at blive solgt i serierne MT900 og MT 1100 i hk-klasser fra 385 – 598 hk.

Ifølge sælger Martin Falk Geiser fra TBS i Starup, som har solgt den nye bæltetraktor, er farven og Fendts Vario-transmission den største forskel i forbindelse med skiftet.

”Agco har vurderet, at det er mest fornuftigt at slå mærkerne Fendt og Challenger sammen i Europa og have én salgsorganisation, én serviceorganisation og ét brand. Vores orange Challenger Rogator sprøjter er også blevet grønne, men indenunder er de stadigvæk ”orange” og lige så driftssikre og effektive som hidtil”, fortæller han. 

For Hans Tobiasen gør farven ingen forskel.

”For os er det funktionalitet og driftsøkonomi, der betyder mest. Vi har flere forskellige mærker og farver i maskinparken, så en enkelt farve fra eller til gør ingen forskel", siger han. 

Maskinstationen kører fortrinsvis med John Deere som traktormærke, Krone på snitterne og den selvkørende skårlægger, Claas-mejetærskere og Amazone hos såmaskinerne, og nu også Challenger som nyt indslag i traktorparken.   

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.