Ugens handel: Landmand køber sin Claas-tærsker nr. 17

På vej mod sin 70 års fødselsdag køber landmand nu sin 17. Claas mejetærsker i træk.

Der er folk, som er loyale.
Og så er der 69-årige Finn Støttrup fra Farsø.

Han har siden 1962 holdt sig til Claas, og har netop handlet sig til sin 17. Claas mejetærsker i rækken. Selv siger Finn, at det egentlig ikke er fordi teknikken og nye maskiner interesser ham så meget igen.

”Det skal kunne køre, og hvis der er en fornuftig byttepris, så skifter jeg gerne”, siger han og fortæller, at det nok blev Claas, fordi det var udbredt på egnen, da han begyndte at handle den første mejetærsker, som var en Claas Europa med sække.

”Det var nok dem, som der kørte flest af omkring Farsø, og så var det naturligt”, siger han og fortæller, at der dog har været mindre tilløb til andre mærker i maskinparkens mejetærsker-afdeling.

”Jeg har flere gange været ved at handle andre, men det kunne ikke rigtig lade sig gøre”, siger han uden, at han uddyber det nærmere.

26 fod til 200 hektar

Den 16. mejetærsker var en Claas Lexion 650 med 25 fod Vario skærebord. Denne gang skifter han lidt op til en 660 med 26 fods skærebord. Som sidst har han handlet med Erik Bastrup fra Claas-forhandleren Bredsgaard A/S i Kjellerup.

”Vi sætter os ned, og så prøver vi at ramme det samme niveau for udstyr, og så får han gerne lidt mere”, fortæller Erik, som kunne offentliggøre handlen på Agritechnica, hvor Claas fejrede det mangeårige samarbejde på deres store stand.

Finn Støttrups mejetærsker skal over godt 200 hektar, hvor han har hjælp til at klare selve pilot-opgaven i mejetærskeren.    

Listen over handlede mejetærskere:

1. Claas Europa med sække

2. Claas Europa med VW motor og presser

3. Claas Mercur

4. Claas Konsul

5. Claas Senator

6. Claas Mercator 75 m. hydraulisk tømmesnegl

7. Claas Dominator 76 med hus og snitter

8. Claas Dominator 78 med hus og snitter

9. Claas Dominator 78 med hus og snitter

10. Claas Dominator 78 med hus og snitter

11. Claas Dominator 88 med hus og snitter

12. Claas Dominator 88 SL Maxi

13. Claas Lexion 420

14. Claas Lexion 540

15. Claas Lexion 540

16. Claas Lexion 650, 25 fods med Vario

17. Claas Lexion 660, 26 fods med Vario

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.