Ugens handel: Planteavler købte fem Valtra’er på en gang

Stor nordjysk planteavler skiftede traktormærke og købte fem Valtra’er på én gang - og den sjette er så småt på vej.

Egentlig var det kun planen at købe en enkel eller måske to nye Valtra-traktorer. Men det greb om sig, og det endte med, at Korslund Landbrug, en stor nordjysk planteavlsbedrift nær Brønderslev, investerede i hele fem nye Valtra-traktorer, alle indkøbt hos Hjallerup Maskinforretning og leveret i foråret og sommeren sidste år. Og faktisk er der planer om inden længe at købe en sjette. De finske traktorer har endda fortrængt et andet traktormærke fra bedriften, der dyrker 825 hektar, herunder cirka 100 hektar med kartofler.

»Det er yderst sjældent, at vi leverer fem traktorer i én handel til en landbrugskunde. Og det er måske et godt eksempel på, at Valtra er ved at få ganske godt tag i markedet. Vi nåede i 2018 en markedsandel i vores område på 20 procent«, siger salgskonsulent hos Hjallerup Maskinforretning, Ole Kyvsgaard, der tilføjer, at Korslund Landbrug i samme ombæring købte en ny seks meters Kverneland U-drill såmaskine og en Kverneland Geospread gødningsspreder.

De fem Valtra’er er mere præcist en Valtra S394 med 400 hestekræfter, to styk S274 med 275 hestekræfter, en T214 med 220 hestekræfter og en T174 med 175 hestekræfter. Alle har trinløse transmissioner og Valtra’s nye terminal med touchfunktion. Og alle er de tiltænkt særlige opgaver. Eksempelvis skal S-modellerne så. T214 skal køre med marksprøjte og T174 kører stenstrenglægger og har også frontlæsser.

Ungdomsvenlig terminal

»Jeg vil tro, at halvdelen vælger at få Valtra’en forsynet med den nye Smart Touch terminal. Det geniale er, at det gør den så enkel at arbejde med, fuldstændig ligesom en iPad. Den er ekstrem nem og intuitiv«, siger Ole Kyvsgaard.

Driftsleder på Korslund Landbrug, Jan Borup er meget enig - for det betyder nemlig meget for ham, at traktorerne på bedriften har en nem betjening.

»Vi har jo elever og af og til også medhjælpere. Og så er det en stor hjælp, at traktorerne fungerer på den samme måde, så det er velkendt betjening, uanset hvilken traktor, de sætter sig ind i. Så behøver de ikke spørge mig så meget. Og den nye Valtra-terminal er i øvrigt et hit hos de unge. Man kan sige, at det er meget ungdomsvenlige traktorer«, siger driftsleder på Korslund Landbrug, Jan Borup, der også har en del at skulle have sagt, når bedriften skal købe nyt materiel.

»Ejeren af bedriften ville gerne have Valtra, og det var jeg helt med på. De fem traktorer har foreløbig gået 4.000-5.000 timer. Vi er rigtig godt kørende nu, og inden længe kommer der nok en sjette Valtra ind i billedet«, siger Jan Borup, der tilføjer, at det også har betydning, rent servicemæssigt, at Hjallerup Maskinforretning bor i nærheden.

»Det betyder meget for mig, at jeg kender både sælgerne og dem, der servicerer materiellet«, siger Jan Borup.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.