Ugens handel: To unge biodynamikere køber guldvinder-tærsker
Der bliver sluttet handler på Agritechnica. En af de spektakulære af slagsen stod Claas-forhandleren Kolding Maskinforretning for.

Nu skal det være slut med at sidde og spekulere over, om mejetærskeren er helt rigtigt indstillet, når de to unge landmænd Nikolaj Dalsgaard, Andreas Barsøe og deres makker Kurt Jessen næste år skal gnave sig igennem 10-15 forskellige afgrøder på cirka 500 hektar nord for Haderslev.

I hvert fald har de som de første i Danmark anskaffet sig en Claas tærsker med systemet Cemos Auto Threshing, der sørger for, at deres Lexion operer så intelligent, at den selv klarer indstillingerne undervejs.

Forud for Agritechnica blev det annonceret, at selvsamme system blev præmieret med guldmedalje for at være en af de mest innovative nyheder på messen, hvor 2.800 udstillere kæmper om opmærksomheden hos op mod en halv million gæster.

Men nu står vi her. I hal 13. På et kæmpe område i en kæmpe hal med masser af Claas-grønt omkring hos.  Normalt foregår LandbrugsAvisen Maskiners faste inventar, Ugens Handel, rundt omkring på danske gårde og maskinhandler, men denne gang er handlen altså rykket med til Tyskland, Hannover og Claas messestand på Agritechnica.

Nikolaj Dalsgaard og Andreas Barsøe møder os på standen, og forklarer, at deres nye 660 Claas Lexion også er udstyret med 31 fods Vario skærebord – og altså det helt nye system. Det forventer de sig meget af, når de skal køre rundt på markerne, som er fordelt over en palette af konventionelle, økologiske og biodynamiske arealer.

”Den skal høste alt fra 800 kg/hektar til 10 ton”, fortæller de og lægger vægt på nøjagtigheden.

”Det er vigtig for os, at det er så optimalt som muligt, så vi undgår spild og knækkede kerner”.

Markplanen indeholder bl.a. spelt og glutenfri, biodynamisk havre. Rent teknisk minimerer Claas-systemet spild og knækkede kerner i havren ved automatisk at regulere cylinderhastigheder og broåbning

For sælger Jens Juhl, Kolding Maskinforretning er handlen en af årets mere specielle.

”Det er klart, at når du får mulighed for at sælge noget helt nyt, så er det en fornøjelse, og så er det spændende, at vi her får maskinen ud hos kunder med de her afgrøder”, siger han.

Han ønsker ikke at oplyse handelsprisen for at få det nye Cemos Auto Threshing med på maskinen.

Systemet styres via Claas’ nye generation Cebis touch-terminal, der også er en nyhed til 2018-sæsonen.

Læs mere om systemet og guldmedaljen til Claas hos Agritechnica.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.