Ugens maskine: Arbejder præcist og sparer tid

Hos Wrang Agro i Tommerup på Fyn finder man gødskning med præcision ukompliceret, godt hjulpet af en intelligent Rauch gødningsspreder.

»Vi har jo ikke store »godsmarker«. Med de 540 hektar spredt på en masse små marker, er det godt at kunne have omkring fire tons gødning med pr. læs. Den gamle gødningsspreder rummede 1.500 kg, og det krævede, at vi ofte måtte have en mand med en ekstra traktor og en vogn til gødning med i marken«.

Ordene kommer fra driftsleder hos Wrang Agro, Roberth Krogaard , som glæder sig over bedriftens nye Rauch Axis H 50.2 EMC+W, blandt andet fordi man sparer arbejdstid, da man nu kan have med til hele marken i et læs.

Rauch Axis H 50.2 EMC+W er denne gang Ugens Maskine.

Markbruget hos Wrang Agro er så godt som pløjefrit.

»Vi valgte en gødningsspreder med egen gps for også at kunne anvende den på vore lidt ældre traktorer. Allerede nu, hvor vi kører med faste kørespor i et 24 meter system, klarer gødningssprederen derfor automatisk at håndtere kiler og kantspredning, så der ikke finder overlapninger sted«, siger driftslederen.

Tryghed i app’en

Roberth Krogaard holder af den tryghed, det giver at kunne indtaste gødningstype og -mængde efter de anvisninger, Rauch-appen giver.

»App’en opdateres hele tiden, og vi har endnu ikke oplevet, at en gødningstype ikke findes i den. Så slår vi det op på telefonen og indtaster det i gødningssprederens skærm, og det passer hver gang«, siger Roberth Krogaard, der også fremhæver betjeningen, og at spredetallerknerne drives hydraulisk og individuelt.

»Inde på skærmen er der en visuel opsætning, så man hele tiden har overblik over funktionen, hvornår den for eksempel kører med kantspredning eller i kiler. Inden længe regner vi også med at skulle bruge gødningssprederen til gradueret gødskning. Især er det vigtigt at komme dertil, hvor vi så kan spare lidt på vækstreguleringen«, siger Roberth Krogaard.

20 år med EMC

Rauch har 20 års jubilæum på det særlige EMC målings- og doseringssystem.

Det er angiveligt det eneste system, der kan måle og korrigere individuelt på højre og venstre side. Data bliver reflekteret tilbage til aktive handlinger på maskinen én gang pr sekund for hver side – det giver en præcision, som ifølge Rauch er mere end dobbelt så præcis som vejecellemaskiner.

Rauch Axis H 50.2 EMC+W

Vejeceller registrerer hele tiden mængden af gødning i beholderen.

EMC torsionsmålere kontrollerer doseringen individuelt på højre og venstre spredeskive.

CDA-teknologi med sektionsafluk og mulighed for gps, der regulerer nedfaldspunktet.

Hydraulisk og individuelt drevne spredeskiver.

Elektrisk drevet omrører.

Op til 50 meters spredebredde.

Beholdervolumen er på 4,2 tons gødning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.