Ugens maskine: Første selvkørende Ploeger i drift i Danmark

Den første selvkørende gyllenedfælder fra hollandske Ploeger kører nu hos Vogn Maskinstation i Nordjylland.

En ny selvkørende gyllenedfælder fra hollandske Ploeger - foreløbig den eneste i Danmark - gør nu nytte i Nordjylland. Vogn Maskinstation nær Sindal har fået leveret maskinen i rette tid til denne sæson, og foreløbig er erfaringerne gode.

»Jeg har ikke selv kørt i den, men chaufføren på maskinen er i hvert fald ét stort smil. Det har været en meget positiv oplevelse, for det er en meget nem og brugervenlig maskine«, siger Martin Jakobsen, der ejer Vogn Maskinstation sammen med hans bror, Ulrik Jakobsen.

»Men det skal siges, at den ikke har kørt så meget endnu. Vejret har ikke været til det«, siger Martin Jakobsen, der købte maskinen direkte fra fabrikken i Holland.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om den nye multitrækker fra Ploeger.

1. 16 kubikmeter

Vogn Maskinstations nye trehjulede Ploeger er nærmere bestemt en Ploeger AT4103 med 16 kubikmeter i polyestertanken. Det trehjulede koncept skåner marken i forhold til kørsel med tunge gyllevogne.

2. Femcylindret fra Scania

Motoren er en femcylindret Scania med 400 hestekræfter. Den har en trinløs ZF-transmission fra Claas Xerion 5000. Under udviklingen har den hollandske producent haft fokus på nem betjening.

3. Hurtig udvikling

Maskinen er udviklet helt fra bunden og er den første af sin art i producentens historie. Udviklingen er sket meget hurtigt, og netop det har kunnet lade sig gøre, fordi mange medarbejdere hos Ploeger har en fortid hos Agco og den tidligere produktion af TerraGator, som Agco lukkede ned for snart fire år siden.

4. Femhjulet er på vej

Den hollandske virksomhed med 700 ansatte har specialiseret sig inden for nicheområder såsom selvkørende ærte-, spinat- og bønnehøstere samt kartoffeloptagere. I løbet af i år ventes en ny femhjulet version med et lidt længere chassis, større tank og 550 hestekræfter.

5. Komponenter fra TerraGator

Ploeger-maskinerne har en række komponenter, der stammer fra TerraGator. Derfor har Ploegers nedfælder, der også kan udstyres med en spreder til fast møg og kalk, eksempelvis samme type pumpesystem som TerraGator, samme Claas kabine samt den trinløse transmission.

Læs mere om den nye hollænder i den trykte udgave af LandBrugsAvisen i næste uge.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.