Ugens Maskine: Første strigle fra Horsch på arbejde
Horsch har sat de første strigler i arbejde på dansk grund. Cura ST er den første strigle fra den tyske virksomhed.

Det var forud for Agritechnica sidste år, at tyske Horsch lancerede to helt nye produktgrupper. Med Cura ST og Transformer VF er Horsch nu med på vognen med mekaniske radrensere og strigler, og for nylig er de første eksemplarer af Cura ST-striglen sat i gang på dansk grund.

Cura ST er liftmonteret og kan fås i udgaver fra 6,0 til 15 meters arbejdsbredde. Striglen har et seks-bullet design, som betyder, at der er 2,8 centimeters afstand mellem hver tand på striglen.

De mange tænder er hydraulisk justerbare i spændet 0,5 til 5,0 kg. Hver tand er fastgjort individuelt for at give så stor præcision i arbejdet som muligt, fremhæver Horsch. 

Fri for glyphosat

Både Cura ST og radrenseren Transformer VF er en del af et nyt koncept fra Horsch. Det skal være muligt at drive et landbrug uden brugen af glyphosat, for der er uvished om den fremtidige lovgivning af midlet.

"Vi vil være forberedt til et eventuelt forbud mod glyphosat. Samtidig skal vi også sørge for at øge det økonomiske output. Vejen mod målet er højere præcision, bedre kvalitet, mere effektivitet og fokus på miljøhensyn," siger Philipp Horsch om de nye strigler og rensere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.