Ugens maskine: Fem ting du bør vide om Bogballes nye spredere
De tre nye liftophængte modeller M35W, M45W og M60W er alle størst i hver sin klasse og laster op til seks tons gødning.

Da Bogballe forleden deltog på Agritechnica var det med den nye serie af M-line gødningsspredere, som ifølge producenten har nået nye mål, når det gælder kapacitet, effektivitet, GPS-løsninger og rengøringsvenlighed.

Bogballe tilbyder i den nye M-line tre grundmodeller, der alle er størst i hver sin klasse, deriblandt både verdens største og verdens næststørste liftophængte gødningsspreder med henholdsvis 4.500 og 6.000 kg kapacitet.

Hver fredag samler vi op på en af de nye maskiner, som vi har omtalt i nyhedsstrømmen for nylig. Denne fredag serverer vi her fem ting, der er værd at vide om Bogballes nye sprederserie.

1. 29 varianter

Alt i alt er der tale om 29 varianter med større indhold og 40 procent mere mængde per minut. Kapaciteten på beholderen er hævet op til 20 procent i forhold til tidligere modeller.

 

2. Individuelle løsninger

De 29 forskellige varianter udbygges ifølge Bogballe i trin fra 325 til 750 liter, så størrelsen kan tilpasses den enkelte bedrift individuelt. Samtidig leverer et nyt bundudløb op til 650 kg/min. Den kendte mikrodosering til spredning af efterafgrøder fra 3 kg/ha er stadig integreret i spredesystemet.

 

3. Automatik

Bundudløbet kontrollerer den nøjagtige mængde i samarbejde med den fuldautomatiske vejeteknik via nyudviklede og større dobbeltskod i hver side af beholderen. Skoddene, der åbner asymmetrisk, sørger for at gødningen leveres med det rigtige nedfaldspunkt på spredeskiverne uanset hastighed og mængde. Reguleringen af nedfaldspunktet foregår automatisk via en enkel mekanisk konstruktion.

 

4. ”Dual Dynamic”

Siden Bogballe som de første i verden, begyndte at anvende GPS på en gødningsspreder i 1991, er rækken af kompatible GPS enheder, der kan styre sprederen vokset til mere end 25 kombinationsmuligheder. Som ekstraudstyr tilbyder Bogballe nu løsningen ”Dual Dynamic”, der i forbindelse med sektionskontrol og tildelingskort tildeler gødningen individuelt på højre og venstre side.

 

5. Nem rengøring

Endelig har man fokuseret på nemmere rengøring, og resultatet er nye integrerede deflektorer og spulehuller. Deflektorerne fører spulevand hen i alle kroge af stelkonstruktionen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.