Ugens maskine: Fransk Sly til strip-till
FMR maskiner har udbygget sortimentet med de franske Sly no-till og strip-till maskiner. En af dem er Sly Stripcat 2 til strip-till dyrkning med stor rækkeafstand.

Hos FMR Maskiner har man særlige holdninger til maskiner, og det harmonerer fint med de grundholdninger, som man finder hos den franske producent Sly, som fremstiller redskaber til no-till og strip till.

Anders Højte, der er produkt- og dyrkningsekspert hos FMR Maskiner, har en baggrund som landmand, og det kan være en af grundene til, at det er lykkedes ham at få Sly-agenturet til Danmark. Det franske firma er etableret af to landmænd, Cyrille Geneste og George Sly, fra henholdsvis Frankrig og England. De har mottoet »Sly aims to serve farming, not the other way around«, og den holdning er den danske produktekspert helt enig i.

»Vi skal sørge for at sælge maskiner, som understøtter kundernes drift og økonomiske resultater og holde fokus på at levere det grej, der optimerer deres drift«, siger Anders Højte.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om Sly Stripcat 2.

1. Stor rækkeafstand

Sly Stripcat 2 er som navnet antyder designet til strip-till dyrkning med stor rækkeafstand. Den spænder fra 45 til 80 cm mellem rækkerne, så de klassiske danske rækkeafstande for roer, spinat, raps, majs osv. på 50 og 75 cm ligger pænt indenfor spændet.

 

2. Sådan arbejder den

Det kraftige redskab fungerer ved, at en tallerken placeret forrest gennemskærer materialet på overfladen, derefter kører to fritlæggerhjul, som skubber halm osv. væk fra den stribe, hvori der skal sås. Herefter følger en harvetand, der bearbejder jorden og evt. placerer fast eller flydende gødning, voldene jævnes og et pakkehjul bearbejder overfladen af jorden, inden så-enheden kommer, placerer såsæden i den ønskede dybde og rillen lukkes.

Skånsom brite valgt til nedbørsfattigt godsMaskiner Torsdag 18. oktober 2018 · 09:05

 

3. Mange muligheder

Sly Stripcat 2 er fleksibel og kan leveres i forskellige udgaver med flere tandtyper og flere forskellige typer ”pakkehjul” alt afhængig af jordtype og forhold i øvrigt. Hvis det ønskes, kan hele enheden monteres med et uafhængigt parallelt ophæng med pneumatisk nedadrettet tryk. Trykket kan reguleres fra kabinen. Selve såenheden kan leveres med to principper. Enten udsås i midten af den blotlagte rille, eller der udsås i begge sider af rillen. En hydraulisk stenudløser er også en mulighed.

 

4.Op til 12 meter

Sly Stripcat 2 kan leveres fra 4 til 16 rækker i både liftophængte modeller op til 6,4 meter og bugserede modeller op til 12 meter.

 

5. To modeller

Sly producerer en række redskaber, men FMR Maskiner vil først og fremmest præsentere de danske landmænd og maskinstationer for to modeller – Sly Stripcat 2 og Sly Boss.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.