Ugens maskine: Grimme finpudser firerækket optager
Større kapacitet og ny kabine er blot nogle af forbedringerne på Grimmes Varitron 470 serie.

Grimmes firerækkede kartoffeloptagere i Varitron-serien, der stammer fra 2011, har her til 2020 sæsonen fået en ordentlig overhaling med flere forskellige forbedringer, som kommer begge modeller til gavn, det vil sige Varitron 470 og Varitron 470 Platinum Terra Trac.

I serien Ugens Maskine bringer vi her fem detaljer om de nye Grimme Varitron.

Ny førerkabine

Til Varitron fås nu en såkaldt nu en ny Premium kabine med mere lydisolering som ekstraudstyr. Dertil kommer et ekstra højrygget lædersæde, som kommer sammen med ventilation, sædevarme og luftophæng med justerbar stødabsorbtion. Et køleskab og en radio med håndfri betjening er også en del af udstyret i den nye kabine, der også har rudeviskere og solgardiner på alle vinduer.

 

Automatiske hjælpesystemer

To »Speedtronic« hjælpesystemer sikrer, at optageren altid kan betjenes i det rette interval mellem ydelse og produktbeskyttelse. »Speedtronic-Web« øger kapaciteten ved automatisk at tilpasse jordkædehastigheden til kørehastigheden og forbedrer skånsomheden. Føreren slipper for manuelle overvågnings- og kontrolopgaver og kan således koncentrere sig om optagningen.

 

Automatisk smøring

Fra 2020 anvendes et automatisk smøresystem til tankkæden som standard. Smøresystemet giver en længere holdbarhed på tankkæden såvel som mere komfort for brugeren.

 

Mere power

Begge varianter af Varitron 470 er nu udstyret med en 10,7 liters sekscylindret Mercedes-Benz motor med 460 hestekræfter mod tidligere 435 hestekræfter.

 

»myGRIMME«

Som standard er alle Grimmes selvkørende optagere udstyret med en telemetrienhed, så en forbindelse med kundeportalen myGRIMME er mulig. I kombination med »myJobs« -modulet kan systemet uafhængigt skelne mellem vej- og marktilstand og dermed generere job uafhængigt. Det fjerner behovet for manuelt at indtaste data, hvilket sparer tid. Brugeren får en detaljeret oversigt over alle vigtige parametre, f.eks anvendte tider pr. job og vejrforhold.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.