Ugens Maskine: Kraftfuld presser på vej i udgave uden rotor

Fra næste år vil New Holland levere en udgave af sin nye High Density presser med almindelig oppakker som alternativ til modellen med rotor.

Siden de første fem demo-maskiner kom til landet sidste år er New Holland nu oppe på at have slutsolgt 16 eksemplarer af den enorme BigBaler 1290 High Density presser. Presseren blev præsenteret på Agritechnica og har blandt andet et nyt bindeapparat og et totrins gearsystem, der gør den lettere at starte op. Fra næste år kommer en ny model i serien.

"I 2022 vil vi kunne levere en ny variant med en almindelig oppakker efter samme princip som i vores BigBaler Plus-serie. Den vil naturligvis være en del kraftigere for at matche presserens kapacitet," fortæller Tonny Grønne, salgschef for høstmaskiner hos New Holland.

Blandt andet er pakkeakslen øget fra 60 til 80 millimeter i diameter på 1290 HD'eren, og fingrene er produceret i Hardox 400 stål, som ifølge Tonny Grønne har 2,4 gange højere belastning uden at bøje end de nuværende på Plus-serien. Alt sammen for at klare de op til 4.100 newtonmeter, som er maks-belastning på drivlinjen, inden overbelastningsbeskyttelsen slår fra.

Både høj kapacitet og høj densitet

Ligesom CropCutter versionen med rotor vil den nye presser med oppakker ligge højt målt på kapacitet og densitet.

"Tidligere, når man pressede halm, så måtte man balancere mellem høj kapacitet og høj densitet. Jo hurtigere man kørte, desto lavere blev densiteten. Med vores high density presser får man begge dele, hvis man har nok effekt foran, for presseren kan kvæle en T8.410, så høj kapacitet har den", tilføjer Tonny Grønne.

Et enkelt eksemplar af presseren er havnet på dansk grund, hvor den skal køre demo resten af høsten 2022.

"De første erfaringer med varianten tegner godt. Vi har presset de første baller med den, og i byg har vi lagt på 515-530 kg pr balle, hvor vi med en tilsvarende presser fra Plus-serien har lagt på 450 kg, så den har bestemt højere kapacitet".

"Fordi den ikke er udstyret med en rotor, så er den givetvis også lettere at trække frem for udgaven med rotor. Så har man ikke behovet for at få snittet halmen en smule, så vil den nye version her med oppakker være ideel, siger Tonny Grønne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.