Ugens maskine: Kverneland klar med intelligent båndskårlægger
Kverneland er klar til græssæsonen med næste generation af producentens 10-meters båndskårlægger, Kverneland 53100.

For nylig var nyheden også at finde på Sima i Paris, og Kverneland er nu klar til græssæsonen med en ny generation af producentens 10-meters båndskårlægger i triple kombination. Det er Kverneland 53100, som kommer i en ny og intelligent BX-version, en ny og meget fleksibel løsning inden for båndudstyret.

»Og for det historiske perspektiv synes jeg, at det er interessant, at det faktisk var Taarup i Kerteminde, det nuværende Kverneland, som i sin tid i 1984 var den første til at introducere båndløsningen til skårlæggere«, siger produktchef hos Kverneland, Jesper Svendsen.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om det nye Kverneland 53100 skårlæggersæt.

1. Isobus-styret

Kverneland 53100 Butterfly sættet er Isobus styret som standard og klar til MOWERcontrol, som er GPS-styret sektionskontrol af både front og de to bagerste enheder. Det giver ifølge producenten en enorm brugerkomfort og sikrer, at man ikke trækker klipperen igennem skåret i forlandet igen.

 

2. Effektiv crimper

Semiswing crimperen, som Kverneland har patent på, er unik i sin effektive crimpningsgrad. På de nye skårlæggerserier, som Kverneland 53100 er en del af, er der mulighed for at indstille både indgangs- samt afgangsiden til crimper rotoren, så man både kan lave en aggressiv crimpning, men også den meget skånsomme, som kan bruges ved en bredbladet afgrøde. Samtidig giver det mulighed for at reducere brændstofforbruget væsentligt ved at ændre i forhold til mængden af materiale, som skal crimpes.

 

3. Fire-i-én løsning

Med det nye BX båndudstyr opnår man en fire-i-én løsning, hvor man kan vælge at bruge båndene individuelt i den side, som man ønsker langs hegn, man kan lægge sammen i et skår, samt selvfølgelig helt undlade at bruge bånd. Hæves båndene helt op, kan man vælge mellem bredspredning eller tre enkelte skår. Al omstilling foregår uden brug af værktøj. Endelig kan båndet hurtigt afmonteres, hvis man i en længere periode ikke skal bruge det og ikke ønsker at have den yderligere vægt i liften.

 

4. Variabel hastighed

Hastigheden på BX tilpasses til den aktuelle skårbredde, som er variabel, så båndhastigheden automatisk nedsættes, hvis skåret eksempelvis mindskes. På den måde er man sikker på altid at få ensartede skår til den efterfølgende opsamling. Som en ekstra fordel øges hastigheden på båndene, når enhederne hæves, således at alt materialet afleveres hurtigt, på rette sted og ikke et stykke ud i forlandet.

 

5. Valgfri aflevering

BX båndenes afleveringshøjde kan ændres, så man kan vælge imellem at lægge skårene sammen i kompakte skår oven på hinanden, eller i bredere skår ved siden af hinanden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.