Ugens Maskine: Kverneland-sprøjten du kan købe i 2019
Den nye trailersprøjte fra Kverneland, iXtrack T3, som netop er vist i Danmark, er den første i en ny generation af trailersprøjter fra Kverneland.

Da Kverneland på Agritechnica sidste år viste den nye trailersprøjte, Kverneland iXtrack T3, var oplysningerne om nyheden forholdsvis sparsomme, men nu har Kverneland for første gang vist den nye sprøjte i Danmark. Dog bliver nyheden først klar til levering i Danmark fra begyndelsen af 2019.

Kverneland iXtrack T3 har et kompakt design og kommer med et tankvolumen på 2.600 og 3.200 liter. Meningen har været at bygge en sprøjte, som er kort, kompakt og med lavt tyngdepunkt i kombination med de nyeste teknologier og stor brugervenlighed. ErgoDrive forlandsautomatik er standard. Det styrer bommens højde og hjulstyring med et tryk på en knap. Sporvidden kan justeres i trin af fem centimeter fra 150 til 225 centimeter. T3 serien er 100 procent Isobus kompatibel.

»Næste år bliver serien udvidet med iXtrack T4. Den kommer med tanke i tre størrelser op til 4.600 liter og bombredder op til 40 meter«, siger produktchef hos Kverneland, Jesper Svendsen.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om Kverneland iXtrack T3.

1. Elektronisk valgfrihed

iXflow er et højtryks bomcirkulationssystem, som føder dyselinjerne flere steder på hver bomsektion for at sikre, at det samme tryk er klar i hele bommens bredde, og det sikrer samtidig, at der ikke sker aflejring. Systemet har et cirkulationstryk på ca 4,5 bar, og derfor skal der enten luft- eller elektronisk styrede dyser til, da almindelige non-dryp ventiler åbner ved 1 bar. På ixtrack T sprøjterne tilbydes iXflow-e med elektronisk styring af dyserne, så det nu er muligt med dysestyring på enkeltdyseniveau. En anden fordel er, at det nu også er muligt som bruger selv at inddele bommen i præcis de sektionsstørrelser, som man ønsker, hvilket kan være en stor fordel ved sprøjtning af eksempelvis specialafgrøder eller bede.

 

2. iXclean Pro

iXflow-E er, uanset om det er luftstyrede dyser eller elektronisk styrede dyser, fuldt integreret med vaskeprogrammet, iXclean Pro, som laver en tretrins vask af hele sprøjtens system ved et tryk på en knap. Med iXclean Pro kommer der ingen restmængde retur i tanken, og dermed kan vasken laves med et minimum forbrug af vand og samtidig være effektiv så punktforurening undgås.

 

3. Boomguide Proactive

Den nye bomstyring, Boomguide Proactive, er som, navnet angiver, baseret på at imødekomme bomkorrektioner, inden de reelt sker. En sensor, som er placeret på sprøjtens hovedramme, registrerer hvis sprøjten krænger eksempelvis til højre, og øjeblikkeligt korrigeres bommens centerophæng så modsat mod venstre for at kompensere. Det giver ifølge producenten bombevægelser uden stress, så bommen opleves roligere end ved traditionelle bomstyringer, og dermed kan bomhøjden holdes på et minimum, så afdriften minimeres.

 

4. Skarp sporfølgning

Autotrack sporfølgning giver en venderadius på under fire meter, og dermed kan iXtrack T-serien følge i sporene fra selv de korteste traktorer. Nedkørslerne er derfor minimale, og da den lille venderadius kan opnås selv ved sporvidder på 150 cm, gør det iXtrack T-serien attraktiv ikke mindst i specialafgrøder.

 

5. Stort udvalg af bomme

Bommene til iXtrack T3 er dels HSS bomme fra 18 til 30 meter, dels de mere avancerede HSA aluminiumsbomme på 21 eller 24 meter. I transportposition foldes de ind over tanken og langt væk fra kabinen. Transportbredden er 2,55 meter og højden på 3,20 meter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.