Ugens maskine: Roeoptager med skånsomhed og kapacitet
Grimmes roeoptagere i Rexor serien er opdaterede på væsentlige punkter. Meget af det handler om kapacitet og skånsomhed.

Tilbage i 2009 præsenterede Grimme for første gang den seksrækkede selvkørende roeoptager, Rexor 620 med en 20 tons tank.

Fire år senere kom den treakslede model, Rexor 630 med 30 tons tank. Og nu hvor roer synes at få et comeback, også i Danmark, er Grimme klar med opdaterede versioner til 2019-sæsonen. De nye Rexor blev vist frem under Grimme Technica på fabrikken i Tyskland for nylig.

Her serverer vi fem ting, der er værd at vide om de nye Grimme Rexor. Begge modeller er udstyret til 2019 med ny- og videreudviklinger. Fokus i den nye generation er produktskånsomhed og kapacitetsforbedring, førerkomfort og digitalisering.

1. Skånsomhed

De tre store rouletter er udstyret med nye rensearme, som sikrer en skånsomere rengøring og hurtigere transport af roerne. Lederistene ved roulettens arme kan nemt tilpasses af føreren til de forskellige optagningsforhold.

Den standardmonterede belastningsafhængige hastighedsstyring af rouletterne og ringelevatoren, Speedtronic, aflaster føreren og sikrer yderligere beskyttelse af roerne.

2. Kapacitet

Den nye og 90 cm brede ringelevator er udstyret med store lommer, som giver mulighed for op til 25 procent større kapacitet.

Ugens maskine: Gylleudlægger med bogieundervognMaskiner Fredag 14. december 2018 · 07:59

På grund af den højere kapacitet kan ringelevatoren løbe meget langsommere, hvilket øger beskyttelsen af roerne og reducerer slid.

3. Lav faldhøjde

Det 1,8 meter brede aflæsserbånd kan sænkes i to trin, således at roernes faldhøjde ved aflæsning i kule er meget lav, og læsning af vogne lettes.

Knækket er sammenklappeligt.

4. Førerkomfort

For føreren er der sket flere forbedringer. Kabinen er ifølge Grimme den mest støjsvage på markedet takket være forbedret lydisolering.

Det nye såkaldte Premium førersæde er udstyret med ekstra høj ryglæn og nakkestøtte, bedre affjedringskomfort, opvarmet sæde og klimaanlæg.

5. Bedre lys

Nyt er også et nyt system af LED-lys. Som ekstraudstyr kan man nu få ProCam, så føreren kan overvåge begge sider af maskinen via to specielle kameraer og en ekstra skærm.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.