Ugens maskine: Stjernebelønnet halmvogn er let og smal
Western Vogne i Mariager har op til sæsonen gang i salget af halmvogne. Det nye surringssystem og systemets lethed har sat gang i interessen.

Efter at nyheden blev begavet med tre stjerner på Agromek sidste år, har Western Vogne i Mariager oplevet stor interesse for producentens nye halmvogn med den automatiske surring, som også gør det muligt af fastgøre læs, hvor lagene ikke har samme bredde. Der er solgt adskillige eksemplarer til den kommende sæson.

»Landmændene går op i at tingene skal være i orden, og at de skal holde sig til de lovlige bredder under vejtransport. Derudover er vognene meget lette, og det har øget interessen«, siger Jacob Almar fra Western vogne i Mariager.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om de nye Western halmvogne.

1. Smal transport

Western-systemet adskiller sig fra andre systemer ved at lasten fastspændes ved hjælp af stropper, som gør, at transportbredden holdes så smal som muligt, da fastspændingssystemet i sig selv ikke fylder noget i siden. Det nye låsesystem består af en arm for og bag i hver side, der er forbundet med to kraftige stropper, som køres ned og ind på siden, når der er lastet.

 

2. Til forskellige bredder

Når vognen skal lastes, køres armen op via hydraulik fra traktoren, hvorved de to stropper ”parkeres” over den maksimale lasthøjde, hvor de ikke sidder i vejen. Den nye konstruktion løser samtidig en kendt problemstilling, når to lag halm ikke har samme bredde. De kan nu fastsurres med hver deres respektive bredder.

Ugens maskine: Väderstad-harve blev tegnet på en servietMaskiner Fredag 29. marts 2019 · 07:21

 

3. Fra begge sider

Fastsurringssystemet gør det muligt at læsse fra begge sider af vognene. Systemet kan udover til halmballer også anvendes til for eksempel wrapballer, pallegods og juletræspaller.

 

4. Europanyhed

Westerns nye låsesystem til fastsurring af last på halmvogne blev kåret som en trestjernet Europanyhed på Agromek 2018, og blandt begrundelserne var, at fastspændingsmetoden ikke fylder i siden, hvilket kan udgøre et problem for visse andre halmvogne, der overstiger lovlig bredde på offentlig vej.

 

5. Mange muligheder

Western Fabrications halmvognsprogram strækker sig fra 7,6 til 14,4 meter lad, både som singlevogne og som sammensatte kærretræk.

Læs mere om høstens maskiner i LandbrugsAvisen i weekenden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.