Ugens profil: ”Vi er utrolig ydmyge og taknemmelige for, at det lykkes for os”

Maskinimportør har opbygget så meget kapital og nedbarberet lagrene så meget, at virksomheden næsten er blevet for solid, siger ejer.

Siger du Helms TMT, så siger du også Schäffer læsse maskiner.

Og det går mildest talt ganske godt med at få hentet læssemaskiner, blandt meget andet, til Danmark og flere nordiske lande, og sælge dem videre til landmænd og andre kundegrupper.  Igen i år leverer virksomheden et solidt overskud – lidt over syv mio. kr. – før skat. Egenkapitalen er på flotte 41 mio. kr. – og selvom familievirksomheden udbetaler en del af overskuddet i udbytte, så står virksomheden tilbage med en imponerende soliditet på over 70 procent, hvilket ikke er hverdag, når LandbrugsAvisen Maskiner tygger sig igennem regnskaber i den danske maskinbranche.

”Vi er utrolig ydmyge og taknemmelige for, at det lykkes for os. Vi er ved at lære det. Vi fokuserer på udvalgte maskiner, som vi ved, vi er gode til”, lyder det fra Kristian Helms, der som 60-årig har solgt en del af virksomheden videre til sønnerne Jakob og Allan S. Helms – og selv indtager rollen med at sælge til kunder i skov-segmentet.

Han fortæller, at Helms bevist har kørt efter at få balancen nedbragt, men at den nu også er i det kritiske lave felt.

”Vi vil jo også gerne levere maskiner, så vi vil gerne have en lidt større balance igen og soliditeten lidt ned. Det er kritisk at være under de 25 procent, men vi behøver heller ikke ligge over de 50 procent. Det vigtige er, at vi kan betale vores regninger og udbetale lønnen”, siger han.

Ud på en sejlbåd

Kristian Helms har i år trukket sig usædvanligt meget tilbage for at dvæle lidt over livet, og har bl.a. været ude og sejle på en lystbåd i Sverige igennem 65 sluser.

”Så kan man filosofere lidt over, hvad man går og laver. Jeg vil ikke side som 80-årig på et plejehjem og tænke over alt det, som jeg ikke har prøvet. Men nu er jeg tilbage, og så er man jo lidt som nogle hjul, der er blevet taget op, og som bare kører afsted, når de kommer ned igen. Det giver god energi at trække sig lidt fra alting”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.