Ugens profil er igen Seges maskinkonsulent

Ugens maskin-profil: Efter nogle spændende og lærerige år hos DM&E er Henning Sjørslev Lyngvig tilbage på Seges som landskonsulent inden for maskiner & markteknik.

»Det her hus kan noget helt særligt, og jeg er rigtig glad for at være tilbage. Det er noget helt specielt med al den viden og alle de fagspecialister, der er samlet ét sted«.

Ordene kommer fra Henning Sjørslev Lyngvig, der nu er tilbage i næsten samme funktion som tidligere, helt præcist som landskonsulent, maskiner & markteknik og planteinnovation hos Seges i Skejby ved Aarhus.

Her skal han som tidligere arbejde med teknik til markdrift, det vil sige landbrugsmaskiner, farmtests, love og regler om landbrugsmaskiner, markvanding, teknik og dimensionering ved tørring og opbevaring af afgrøder.

Henning Sjørslev Lyngvig vendte 1. september tilbage til Seges efter to et halvt år hos DM&E, Danske Maskinstationer & Entreprenører. Før tiden hos DM&E havde han været hos Seges i seks år.

»Jeg er rigtig glad for min tid hos DM&E og ikke mindst samarbejdet med maskinstationerne. Jeg blev rigtigt godt behandlet, men jeg nåede frem til, at jeg gerne ville tilbage til teknikken og maskinerne og måske i mindre grad politiske emner«, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

»Lige nu er jeg i gang med at opdatere mig her i huset igen og finde ud af, hvad konsulenterne inden for de forskellige faggrene arbejder med. Formålet er at sætte en retning for teknikområdet for de kommende år, og der er rigtig mange spændende muligheder«, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

Dansk indflydelse

Når disse linjer læses, befinder Henning Sjørslev Lyngvig sig i Bruxelles, hvor han repræsenterer landbruget i to tekniske arbejdsgrupper. Denne gang gælder det et møde i en arbejdsgruppe WGAT, det vil sige Working Group on Agricultural Tractors, omkring typegodkendelser for traktorer, vogne og påhængsredskaber. Han repræsenterer COPA-COGECA, som er en fælleseuropæisk brancheorganisation for landbruget i Europa.

Desuden deltager Henning Sjørslev Lyngvig i en ny arbejdsgruppe, NRMM, for Non Road Mobile Machinery.

Alt sammen for at sikre dansk indflydelse på de beslutninger, der tages omkring love og regler inden for landbrugsmaskiner i Europa.

Henning Sjørslev Lyngvig er oprindeligt uddannet landmand og har efterfølgende læst til jordbrugsteknolog, byggeri og teknik på Vejlby Landbrugsskole.

Privat bor han med sin familie i Gangsted nær Hovedgård på en ejendom, som man kun med meget god vilje kan kalde et landbrug.

»Nej, det er altså bare et hus med halvanden hektar og lidt kreaturer, som jeg har sammen med en nabo«, smiler Henning Sjørslev Lyngvig.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.