Ugens profil: Jeg er sprællemand i Sakskøbing

Jesper Mertz er født ind i maskinforhandler-branchen, hvor han både er medejer, sælger og alt-muligmand fra Karl Mertz-afdeling i Sakskøbing. I dag fylder han rundt.

I 1996 blev Jesper Mertz medejer af familievirksomheden og nuværende Agco-forhandler Karl Mertz.

I dag er der nok en skarpt hjørne i hans liv. Han afholder reception her torsdag eftermiddag på sin 50 års fødselsdag for familie, venner og forretningsforbindelser hjemme på virksomhedens afdeling i Sakskøbing, hvor han har sin vante gang. Det bliver samtidig markeringen af flere årtier i branchen.  

”For tre år siden havde jeg 25 års jubilæum. Der markedede jeg det ikke. Men nu skal det være. Jeg er aldrig blevet presset ind i branchen. Men det har været naturligt”, siger han.

Han var dog ude og være i lære udenfor familievirksomheden, så han fik andre input med ind i karrieren. ”Jeg startede som reservedelsekspedient og stod i lære hos Otto Jensen i Søllested. Så var jeg værnepligtig i ni måneder. Og så var jeg tilbage hos den gamle Otto Jensen, inden jeg kom hjem og arbejdede med reservedele her i Sakskøbing, og så kom jeg ind i salgsafdelingen – siden blev min fætter og jeg ejere af virksomheden”.   

Hvorfor er du sælger?

”Det er jeg lidt opflasket med. Jeg betegner mig ikke som fuldtidssælger. Jeg er sprællemand i Sakskøbing. Når der er ferie, så jeg står for værkstedet og står også for transport af maskiner, så der er mange forskellige opgaver”.

Hvordan har det været at arbejde i branchen og virksomheden?

”Der har jo været op- og nedture. Men vi synes, at det er gået fornuftigt, og vi har fået ekspanderet fra det, som der var fra vores fædres tid. Vi har været dygtige og heldige at have hele Agcos program. Vi ser lyst på fremtiden.”

 Er der gang i salget lige nu?

”Jeg synes, at der er lidt spirende optimisme. Det har været hårde tider. Alligevel bliver der solgt nogle traktorer og høstmaskiner. Det er ikke så ringe.”

Du er både medejer og ansat i salgsafdelingen, hvordan fungerer det?

”Det har vi øvet os på nogle gange med flere direktører. Og de har immerværk været der i adskillige år, så det virker fint.”

Hvad laver du udover at sælge og drive en maskinforretning?

”Jeg plejer mine venner, og har en passion for at spille lidt golf i fritiden, og så går der en hel del tid med hus og have.

Hvad er dit golf-handicap?

”Det er på 15. Jeg ville gerne spille mere, men jeg har jo travlt”.

Hvordan føles det at blive 50 år?

”Nu har vi fået lidt morgenmad med medarbejderne her til morgen, og flere har spurgt om det samme. Der er ikke den store forskel. Så længe helbredet er godt, så kan jeg ikke mærke den store forskel. Jeg har fået nogle briller, men det lever jeg godt med. Jeg håber på en del gode år i branchen.”

Faktaboks

Karl Mertz:

Virksomhedens rødder går tilbage til Karl Mertz, der startede i 1919 ved havnen i Sakskøbing

 I 1954 overdrog han firmaet til sine to sønner Knud og Ernst.

Den bliver i dag videreført af 3. generation, der består af bestyrelsesformand Morten Mertz – søn af Knud Mertz samt Jesper Mertz – søn af Ernst Mertz, som overtog ejerskabet i 1996. Dengang indsatte de to fætre en adm. direktør. Siden sidste efterår har direktøren heddet Anders Mikkelsen.

Hovedsædet er i Sakskøbing og med filialer i Horreby på Falster, i Nakskov på Vestlolland og i Rønnede på Sydsjælland. Karl Mertz er Agco full-line forhandler på Lolland-Falster og Sydsjælland.

Kilde: Karl Mertz

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.