Ugens profil: Kender Lexion indefra - og fra de store marker

Den nye salgs- og produktchef for Claas høstmaskiner har selv kørt Claas Lexion mejetærsker på kæmpe marker i udlandet.

Selvom Niels Stræde Danielsen igennem flere år har arbejdet med Krones maskiner hos Brøns, så skorter det ikke på erfaring med Claas høstmaskiner.

”Jeg er udlært som landbrugsmaskin-mekaniker med Claas maskiner i sin tid i Stadil, så jeg kender også mejetærskerne indvendigt. Jeg har en ide om, hvordan de er skruet sammen. Samtidig har jeg selv kørt Lexion 600 i Australien i næsten 500 timer. På den måde kender jeg produkterne. Og så skal jeg primært opdateres på, hvad der er sket siden og alle de nye automatiker, der er kommet til,” fortæller den 33-årige nybagte salgs- og produktchef for Claas høstmaskiner hos Danish Agro Machinery.

I juni skiftede han fra et job med service på Krones produkter hos Brøns til sin nye arbejdsplads i Fredericia. Den første tid er bl.a. gået med at komme ud i marken og se maskinerne hos kunder og møde en række af Claas-forhandlerne rundt omkring i landet.      

”Lige nu er vi rundt og besøge nogle af vores forhandlere og kunder og bl.a. ude og se, hvad det kræver eks. at tærske frø på Sjælland. Og så gælder det om at få sat hoveder på forhandlerne – og samtidig kigger jeg på næste sæson, hvor vi skal være klar med nye priser på mejetærskerne, inden den starter i efteråret”.

Hvad er ambitionerne for dig med Claas høstmaskiner?

”Jeg skal opnå, at vi har et godt forhold til vores Claas-forhandlere, og at vi holder vores mål for markedsandelen.  Vi har været markedsledende i mange år, og det skal vi blive ved med at være.”

Hvor kommer din maskininteresse fra?

”Jeg er opvokset på landet. Mine forældre havde en kvæggård. Jeg er født i landbrug. Jeg har aldrig haft interessen for køer overhovedet, den faldt helt naturligt for maskinerne. Vi havde en lille Dronningborg mejetærsker.”

Bliver der også tid til lidt sommerferie?

”Ja, jeg holder sommerferie i uge 30 og 31. Jeg har kone og to mindre børn. Der skal vi gerne holde ferie sammen. Vi skal en uge til Romø, hvor vi plejer at være. Hvis bare vejret holder. Det plejer at give vand, når vi er der.”

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.