Ukendte oliefolk fra Moskva køber dansk vandingsmaskine for en tusse - og sender rustbunken til Sibirien

TBS-sælger er tæt på at have solgt sand i Sahara.

Meget kan tilsyneladende lade sig gøre.

I hvert fald for Martin Geiser, sælger hos TBS Maskinpower i Starup ved Grindsted for tiden.
Normalt går fokus på at få solgt hele Fendts produktprogram og Bredal gødningsspredere. Men i de seneste uger har han også fået ryddet lidt op på den del af lageret, som ellers er umuligt at komme af med uden at skulle betale for det.

Et par gamle vandingsmaskiner fra Bording, som i ejendomsmæglersprog har forsøgt at sælge sig selv som et håndværkertilbud på billederne, har nemlig stået og fyldt i flere år i Starup. Martin Geiser anslår, at jernværdien på maskinerne står i 500-600 kr., mens omkostningerne til at komme af med pvc-slangerne er noget højere.

”Jeg ville have skrottet dem. Det koster penge at komme af med sådan noget, fordi der er så meget pvc. Begge to var i samme ringe stand, og der er ingen i Danmark, som køber sådan noget. Faktisk heller ikke vores udenlandske kunder. Derfor lagde jeg dem ud på en auktion”, fortæller han.

Den glade køber hedder Sibirian Oil & Gas Company med hovedsæde i Moskva. Chaufføren, som har hentet herlighederne, har oplyst Martin lidt om den videre færd.

“Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig troede på det, at jeg fik pengene. Men det har jeg fået. Og de skal fra Starup og så med skib fra Fredericia til Letland, hvor de så læsses om og køres til Moskva og længere over igen. Og hvad de skal bruge den til, det ved jeg ikke. Som jeg forstår på chaufføren, så er det et eller andet pengefirma, der har købt dem. Det kunne i grunden være lidt sjovt at vide, hvad de vil bruge dem til”.

Normalt når det er udlandet, der er handelspartner, så går maskinerne rundt i Europa. Men for tiden har han faktisk lidt af en global stime.

”Jeg har også lige solgt en nyere gødningsspreder fra Bredal til Mongoliet. Den blev handlet via en mand i Canada, som henvendte sig for at købe til en landmand derovre. Der blev også sendt penge, og så blev den ellers sendt med skib fra Hamborg til Kina og så sendt videre ind til Mongoliet”, fortæller han og vedkender, at det været nogle lidt specielle dage som sælger.  

“Det er ikke lykkedes mig at sælge sand i Sahara, men nu er det lykkedes at sælge gamle Bording vandingsmaskiner til 1.000 kr. stykket”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.