To unge gutter fra Vestsjælland vil have deres produkt på alle mulige maskiner i verden

De er startet med landbrugets maskiner med foreløbig succes, men start-up vil videre til alt fra maskiner til byggeriet til miner.

God mandag morgen.

Vi byder på alt fra store ambitioner, som du endda kan høre på lyd til, til en meget uventet traktornyhed på biogas i denne faste gennempløjning af stort og små i maskinernes egen verden.

På årets Agromek blev start-up-virksomheden Hydrosafe fra Slagelse betænkt med tre nyhedsstjerner og en del opmærksomhed for deres egenudviklede håndtag, der giver en ny form for beskyttelse mod støv i landbrugets hydraulikslanger.

Nu er de klar til at fortælle om yderligere – og enormt store - ambitioner, som du kan læse mere om lige om lidt – og samtidig klikke dig videre og høre som podcast, hvis du alligevel har en god stund i traktoren i bilen – eller bare vil lukke støjen fra dine kollegaer lidt ude med noget godt til øregangen… mere lige om lidt.

Solid ejer til maskinforretning i Vestjylland

Først skal vi lige runde driftige, tyske Raiffeisen Warens næste opkøb i Danmark.

Den tyske landbrugskoncern omsætter årligt for omkring 15 mia. kr. og har over 2.800 ansatte. Omkring 3,5 mia. kr. kommer fra salg og servicering af maskiner – med ofte over 1.000 nysolgte traktorer fra datterselskaberne i Tyskland og Danmark årligt.  

Og den danske forretning er vokset betydeligt i de senere år. 

Som bekendt er den tyske landbrugskoncern hovedejer i TBS Maskinpower, som igen ejer den store Valtra-forhandler Valtec. For nylig udvidede man ejerinteresserne, så det også omfatter Valtra-forhandleren Holmsland Maskinforretning. Forleden kom næste skridt i Varde med et veltimet generationsskifte for indehaver Ove Emil Andersen hos Varde Traktorlager, der fortsætter i forretningen under det kommende navn Valtec Varde.

- Det er en rigtig god løsning for alle. Jeg har fået styr på generationsskiftet, kan trappe ned og har lidt tid til at forberede mig på pensionisttilværelsen. Kunderne får en samarbejdspartner med visionære planer for fremtiden, og der bevares nogle arbejdspladser her ved Varde. Det er ikke så tosset en løsning, lød det forleden.  

Siden Raiffeisen Waren gik ind i TBS Maskinpower har man på imponerende vis sikret sig overtagelser eller opkøb af ejerinteresser i yderligere ni danske maskinforretninger/værksteder; Agrotek, Valtec ved Kolding, Skanderborg Maskinforretning, Henry Nielsen, Holstebro, Sumas i Suldrup, John Madsen på Fyn, Holmsland Maskinforretning, Varde Traktorlager samt en ejerandel af Kaj Homilius i Rødekro.  

Læs mere om opkøbet i Varde Traktorlager:

Varde Traktorlager bliver en del af Valtec

Klar til at indtage miner og byggerier med deres hydraulikhåndtag

Og så skal vi til historien bag overskriften – en historie, du i øvrigt kan klikke dig videre ind i og høre på lyd lige om lidt.  

Start-up-virksomheden Hydrosafe fra Slagelse startede som et skoleprojekt og er nu blevet til en lille produktionsvirksomhed, der lige nu er ved at udbrede et hydraulikhåndtag til landbrugsmaskiner, som skal gøre problemer med skidt og dårlig afmærkning af hydraulikslanger til en saga blot.

Landbruget er dog bare starten, lyder det fra de to stiftere og direktører Martin Bjerregaard og Rasmus Hyldal, som fortæller om store ambitioner i en netop frigivet udsendelse på TraktorTechs podcast ’Maskinitis’.

- Vores patent dækker også over, at vores løsning kan beskytte hydraulikken i entreprenørmaskiner og lastbiler og forskellige brancher. Vi har forskellige prototyper klar, også i samarbejde med store aktører, lyder det således fra Rasmus Hyldal, som fortsætter:

- Drømmescenariet er, at alle kommer til at køre med det her, og at vi kommer ind på maskiner i byggeriet, i miner, offshore og transportbranchen.

Podcasten ligger her på landbrugsavisen.dk, og i podcast-playere som Spotify eller Apple Podcast.

Deres første mål er i øvrigt at afsætte 4.000 hydraulikhåndtag i deres første rigtige produktionsår 2023. Allerede i januar var de kvart i mål med den målsætning. 

Lyt med her:

Hård mobilisering på gårdene i Ukraine

Sidste sommer kørte jeg en tur ind i Ukraine for at beskrive, hvordan det gik med høsten, slagtningerne og landbruget under krigen. Det førte en større beretning med sig til TraktorTech og et spændende maskinhus fra det vestlige Ukraine hos danskejede LLC Prejemy. Op til weekenden fik jeg en snak med driftsleder Kim Nielsen, som er eneste dansker på farmen. Her et år efter Ruslands invasion af Ukraine siger han, at det ikke er særlig sjovt at være ung mand i Ukraine lige nu. Jævnligt ser de folk komme hjem i kister i lokalområdet – og i de kommende dage skal alle voksne mænd mellem 18 og 60 år i Ukraine forbi lægen i en tid, hvor der mobiliseres med stadig større styrke efter nye soldater. 

Læs hans rørende beretning om, hvad de gør for at få strøm nok – og sikre kapacitet, hvis en del af mandskabet skal i krig her:

Dansk driftsleder i Ukraine: I de kommende dage skal alle mænd til lægen   

Hollændere blev kæmpestore via Danmark - nu skal CNH sælge dem

Der er en interessant dansk bisætning i en af det globale maskinmarkeds store historier på det seneste.

CNH har købt sig til at kunne sælge mindre læssemaskiner fra hollandske Tobroco-Giant på det nordamerikanske marked senere på året. Dermed får CNH et større udvalg, når det gælder læssemaskiner, som får et Case Construction og New Holland-logo på siden.

En af årsagerne til, at hollænderne er blevet store på læssemaskiner, er Holst Sørensens salg af mange tusind enheder på det skandinaviske marked. Den danske forhandler og importør solgte i øvrigt maskine nr. 4 fra producenten i sin tid.

Godt gået af hollænderne og firmaet i Ribe. Læs mere her: Hollændere blev kæmpestore på læssemaskiner via Danmark - nu får de kendte logoer på maskinerne i Amerika
 

Det sker

Hvis man rigtig vil sparke dæk i denne uge, så er det i Ringsted, at det sner. Fredag og lørdag er der nemlig igen ”Åben Maskinvej” i Ringsted, som er ved at udvikle sig til at klondyke for maskinhandlere med placering op af motorvejen. 

Scantruck, S&S Bilhus, Semler Agro, Hydrema, Reesink Construction og Helms TMT-Centret byder indenfor. For sidstnævnte markerer dagene også den official åbning af deres nybyggeri – og så er Selmer Agro den nye dreng på vejen. S.D. Kjærsgaard er i øvrigt meget snart på vej med et nyt domicil i området – og kommer også til at udstille maskiner på deres matrikel.

I næste uge kan vi fortælle nyt traktorsalget i Danmark, byde på et nyt TraktorTech – men der er længe til – og vi serverer massevis af nyheder forinden.

Ha’ en fortrinlig uge! Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.