Unge mekanikere må vente på prestigedyst

For anden gang ændres der i afholdelsen af årets DBL-mesterskaber pga. covid-19.

Egentlig skulle årets lærlinge-mesterskaber for landbrugsmaskinmekanikere, DBL 2021, være afholdt foran tusindvis af tilskuere på Agromek i januar.

Agromek blev som bekendt udskudt på ubestemt tid for nogle måneder siden på grund af covid-19.

Derefter var det planen, at DBL i stedet skulle afholdes på skolen, hvor landets landbrugsmaskin-mekanikere uddannes, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser(HEG) i Aars, uden publikum og under hensyntagen til diverse smitteregler i et lille, lukket miljø.

Arrangørerne bag udskyder nu mesterskaberne ud fra den aktuelle sundhedssituation omkring covid-19 i Danmark og de medfølgende restriktioner, der bl.a. betyder, at skolen i øjeblikket er lukket for undervisning.

”Vi har over juleferien set, at smittesituationen ikke har gjort det lettere at afholde selv en meget, nedskaleret konkurrence med fire deltagere og et nødvendigt setup med få bedømmere og hjælpere omkring konkurrencen. Det er ærgerligt – ikke mindst for de fire finalister – at vi må udsætte konkurrencen på ubestemt tid, men vi glæder os til at komme tilbage, når forholdene bliver bedre”, udtaler uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen fra HEG på vegne af arrangørerne, som udover skolen er Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Metal, 3F og LandbrugsMedierne.

Det er endnu uvist, hvornår et nyt afholdelsestidspunkt kan meldes ud.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.