Usædvanlig maskinstation lukker og slukker

Landets sidste kundeejede maskinstation sætter nu maskinerne på auktion og sælger bygningerne.

En af landets mest kendte maskinstationer ophører.

I en pressemeddelelse fortæller Varde Maskinstation, at det ikke længere giver mening at køre videre i en branchen, hvor strukturudviklingen betyder, at mange af kunderne efterhånden er forsvundet.

- Der er tale om en planlagt lukning af maskinstationen, hvor vi sender alle maskinerne på auktion og derefter sælger bygninger, og det hele sker med klar opbakning fra ejerne og bestyrelsen, lyder det fra Morten Johansen, direktør og kørselsleder på Varde Maskinstation i det vestjyske.

Varde Maskinstation begyndte i 1947 som en andelsejet maskinstation - og var faktisk den sidste af sin art i Danmark indtil 2021, da den blev omdannet til et aktieselskab.

- Men det er blevet sværere og sværere at finde folk til bestyrelsen. Og det må være minimumskravet, hvis man skal have et andelsselskab, lød det dengang fra den daværende formand Laust Bendix Jensen til LandbrugsAvisen.

På det tidspunkt var der omkring 90 medlemmer i det gamle andelsselskab, hvoraf mange blev aktionærer i det nye selskab.

 

Maskinstationens sidste direktør, Morten Johansen, forklarer i pressemeddelelsen, at han er overbevist om, at maskinstations kunder vil blive betjent af de omkringliggende maskinstationer i området. Medarbejderne er også godt i gang med at finde nye jobs.

- Så det næste vi mangler at få styr på, er de mange maskiner i maskinhusene. Det er Kapow Auktioner der kommer til at sælge alle maskiner og løsøre fra maskinstationen, som har erfaringer med salg af netop denne størrelses maskinparker, fortæller Morten Johansen.

Kapow auktioner oplyser, at auktionen finder sted i februar.

- Den endelig dato er ikke fastsat, men det bliver cirka midt i februar - og i ægte Kapow-stil bliver det en online auktion. Det betyder, at man kan sidde hjemme i sofaen og byde på maskinerne. Hvis man gerne vil se maskinerne før man byder, er man meget velkommen på gennemsynsdagen som er fredag før auktionen slutter søndag, og vi skal nok melde ud, lige så snart datoen er fastsat, siger Peter Jensen fra Kapow auktioner..

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.