Usædvanligt valg: Køber mindste mejetærsker til 500 hektar
Maskinernes mandag morgenpost ser bl.a. nærmere på et maskinindkøb, der går imod sædvanlig latin i branchen om større og større maskiner.

God mandag morgen,

Mange steder er høsten godt i hus eller lakker stærkt mod enden.

Vi slipper dog ikke helt mejetærskerne i denne udgave af maskinernes eget nyhedsoverblik.

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at snakke med en landmand, som har valgt noget anderledes end de fleste, når mejetærskeren skal indkøbes.

Landmand Søren Næsborg(i øvrigt selv gammel maskinhandler i Horsens) mener, at mange køber alt for store maskiner uden at udnytte dem. Selv har han købt den mindste Axial Flow. Til gengæld går det stærkt, når han høster med den.

Det hører du mere om lige om lidt.

Kæmpe Fendt i Guds eget land

Først skal vi runde en bogstavelig tal stor lancering fredag morgen i Guds eget land. Fendt har inviteret den europæiske presse til Frankfurt-området i næste uge. Men når man skal præsentere en ny bæltetraktor med hele 673 hk, så skal amerikanerne altså se den først. Og det fik det så lov til at på en online præsentation fredag morgen amerikansk tid. Vi andre kunne naturligvis også kigge lidt med, og kunne observere en Fendt-serie, der som noget nyt har fået trinløs Vario-transmission og en 15,2 eller 16,2 liters motor fra MAN.

Se mere her: Fendt lancerer 673 hestes trinløs traktor

Horsch-importør vokser

I sidste uge blev det også kendt, at Horsh-importøren Weko Agro fortsætter vokseværket. For noget tid siden blev Powtec med deres faciliteter i Bording og knowhow indenfor kartoffelmaskiner overtaget. Nu følger så opkøbet af landets anden forhandler og importør af AVR-maskiner. WekoAgro Machinery Holding køber nemlig Hoven Smede- og Maskinforretning A/S og kommer fremover til at tælle 55 medarbejdere fra lokaliteter i Hammel, Bording og Hoven. 

WekoAgro køber Smede- og maskinforretning

To maskiner for samme pris

Og så til morgenens overskrift.

Søren Næsborg, landmand på Illerup Søgaard ved Skanderborg, gør det lidt anderledes på sine 520 hektar med et blandet udvalg af afgrøder.

I stedet for den store maskine har han købt Case IHs allermindste Axial Flow 5140, udstyret den med et 12 fod bredt pickup, der med høj fart høster det, som en 18 fods MacDon har lagt ned i forvejen.

»Groft sagt kan jeg for samme pris som for den største Axial Flow få en skårlægger og den mindste Axial Flow. Folk køber generelt for store maskiner og udnytter dem ikke ordentligt«, mener han og peger på, at der er omkring en kvart mio. kr. at spare på at købe et pick-up-bord frem for et regulært skærebord.

Han oplever bl.a., at han med skårlægningen også undgår grønne kerner og hurtigt får bragt vandprocenten ned ude i marken i stedet for dyr tørring efter høstningen, og at han lettere kan køre i et konstant flow med en fart mellem 8 til 11 km/t.

Du kan læse mere om mejetærskervalget i vores epaper, som er gratis for abonnenter.

Se New Hollands nye kombi-maskine

Forleden kørte New Holland deres nye kombi-tærsker CH i marken for første gang i Skandinavien. Stedet var en mark i Sverige, hvor vi fik lov til at se den i aktion. Med hybridtærskeren, der både har tærskecylinder og to rotorer har New Holland løftet kapaciteten i forhold til en traditionel rystermaskine i mellemstørrelsen – og samtidig fået en maskine, der bedre klarer grønne pletter i marken og fugtige forhold end en ren rotormaskine. Prismæssigt kalder New Holland den en prisbasker i denne video – til gengæld får man så ikke det nyeste automatiseringsudstyr i form af IntelliSense med som i de største modeller.

Se her:

 

Lej et Amazone-redskab med

På en tysk Claas-side faldt jeg forleden over et spændende begreb: Lej en Claas-traktor og få en Amazone-harve med til at gøre arbejdet for dig.

Claas og Amazone laver nemlig et pilotprojekt for tiden, hvor man fremover for mulighed for at leje en række Amazone-redskaber sammen med Claas-traktorerne. Interessant om det samme skulle komme til Danmark på et tidspunkt, og om man kunne forestille sig at leje en maskine de to uger om året, hvor man skal bruge dem.

Mere info finder du på Claas’s svar på Avis-biludlejning FirstClaasRental

Servicechef Spejlborg

For nylig blev det kendt, at Arne Spejlborg skiftede væk fra jobbet som national sales manager hos Valtra efter mange år hos mærket. I sidste uge havde han så fået ny skjorte med Claas-logo og en ny jobtitel som servicechef hos Claas-importøren Danish Agro Machinery.

Læs mere her: Gamle kollegaer trækker begge i Claas-skjorten

Sker i ugen:

Ny Valtra på vej

Nu hvor vi er ved Valtra, så er Spejlborgs gamle job for længst blevet besat med Jimmy Ravnborg. Han og Valtras team får en ekstra spændende arbejdsuge med præsentationen af en helt ny Valtra-traktor. Lanceringen kan du i øvrigt selv overvære online.

Fed tivoli-tur

I den kommende weekend er der ekstra god grund til at tage en tur i Tivoli. Landbrugsmaskinerne rykker nemlig ind på plænen i samarbejde mellem Dansk Maskinhandlerforening og Landbrug & Fødevarer – og Tivoli. Vi har allerede hørt, at Valtra stiller med en orange traktor – naturligvis skal TraktorTechs egen læsertraktorer, en lettere brugt IH 844 også en tur i Tivoli.

Rækker vi lidt længere ud i horisonten, så er der snart en god mulighed for at se på græsmaskiner hos Helms TMT med fremvisning af McHale, Schäffer og McCormick som trækkraft.

 

 

Hvornår det bliver, kan vi nok snart skrive nyt om. Til gengæld er det sikkert, at Fendt er klar med nye maskiner næste tirsdag.  

Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.