Utilfreds iværksætter til bankfolk: I siger det aldrig har været lettere, men det er jo umuligt
Maskinstationsejere og entreprenører fik at vide fra banksektoren, at det aldrig har været lettere at låne penge. Men den købte de ikke helt.

Overfor en bred kreds af maskinstationsejere og entreprenører indenfor skov, kloak, bygge- og anlægssektoren slog bankerne tonen an på spørgsmålet:

Er det til at låne penge ?

”Jeg vil sige, at det aldrig har været lettere”, lød det fra områdedirektør Poul Nielsen fra Danske Bank.

En maskinstationsejer i salen under DM&E's Vidensdage pegede på, at bankerne på Sjælland meget nødigt ville låne ud til huse på landet – en anden gæst fortalte, at hun ikke engang kan få lov til at snakke med en erhvervsrådgiver for at komme i gang med et iværksætter-liv.

”Det er umuligt at komme i gang. Jeg kommer ikke videre end til privatrådgiveren, som ikke forstår noget at det, som jeg snakker om”.  

Poul Nielsen, Danske Bank kunne i naturens sag ikke kommentere på det konkrete eksempel, men svarede, at et godt forhold mellem kunde og bank ligger i klare forventninger til hinanden.

”Det skal gå begge veje. Hvis du ikke føler, at banken opfører sig, som du forventer, så skal konkurrencen hjælpe dig, og du kan gøre det, at du går videre til et andet pengeinstitut”.

Ratet ja, men du kan stadig forhandle

Områdedirektøren var sammen med afdelingsdirektør Jens. Chr. Larsen fra Jyske Bank indbudt til at snakke om, hvordan man får den bedste kommunikation med sin bank, og hvad bankerne lægger vægt på, når de ser på kunderne.

Et - blandt mange - spørgsmål til bankefolkene var, hvorfor nogle i branchen skal betale dobbelt så meget som andre på deres kassekredt. 

Danske Bank svarede, at generelt er renterne billigere end nogensinde, og vilkårene ellers afhænger af driften og egenkapitalen – og blev bakket op af Jyske Bank, der oplyste, at nøgletallene kom ind i et ratingsystem.

Et er rating – men resultaterne i regnearkene står ikke helt bøjet i neon, lød det samtidig fra bankfolkene.

”Man kan altid forhandle renterne. Men jeg synes ikke, at vi ser voldsomme renter”, lød det fra Poul Nielsen.

Har I meldt udsolgt?

Jens Chr. Larsen havde ros med til maskinstationerne, som ifølge bankdirektøren generelt driver effektivt i dag.

”Jeg stod hos en landmand i går. Han sagde, at han kunne ikke så billigere, selvom han har 1.000 hektar. I kan stadig gøre det mere effektivt end landmanden selv”, lød det.

Et nøgleparameter er, om maskinstationerne og entreprenørerne har den rette kapacitet - eller måske rettere sagt ikke for stor overkapacitet.

”Har I nogensinde meldt udsolgt? Der er meget fokus på prisen på timen(i branchen), men  så er I  kun ude og arbejde på prisen. Kan I lave nogle pasningsaftaler? Vi ser nye ejere i branchen, der går ind og investerer uden, at de har forstand på hverken skovbrug eller landbrug, og de vil gerne have nogle til at gøre det for sig. Der er nogle muligheder”, siger han.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.