Väderstad fik ny rekordomsætning
Den svenske producent vil også i år investere mellem seks og otte procent i ny udvikling.

Der er glæde på direktionsgangene hos den svenske maskinproducent, Väderstad, som har rundet årtiet af med en rekordomsætning i regnskabsåret 2019 på 3,35 mia. svenske kroner og et driftsresultat på 172 mio. svenske kroner. Det svarer til en stigning i omsætningen på 11 procent og en stigning i indtjeningen på næsten 24 procent i forhold til året før.

I 2010-erne, har Väderstad mere end fordoblet sin omsætning.

»2019 var et positivt år på mange punkter. Det lykkedes os at øge vores markedsandele i både Europa og Canada på trods af en generel nedgang i branchen«, siger Mats Båverud, administrerende direktør hos Väderstad Group i en pressemeddelelse.

Väderstad-salg i højt tempoMaskiner 24. januar · 10:58

Som man plejer, vil Väderstad geninvestere mellem seks og otte procent af omsætningen i udvikling.

Forbedret effektivitet har ifølge Väderstad været et centralt kendetegn for landbrugssektoren i det sidste årti. Antallet af ansatte i branchen er faldet, hvilket fører til øgede krav til dem, der er tilbage.

»Øget effektivitet betyder at færre landmænd skal producere mere mad. Det har gjort landbrugsmaskinbranchen mere kompleks, hvilket på sigt har øget vores interaktion med kunderne og skabt større krav til vores service- og supportfunktion«, forklarer Bo Stark, Sales Manager Nordic og medejer af virksomheden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.