Väderstad griber ind i rækkerne

Nyt system fra svenske Väderstad skal fremover gøre det muligt at sprede flydende gødning i majs uden at mindske udbyttet.

Når der skal lægges kørespor ud i majsmarkerne, behøver man ikke længere at lukke nogle rækker på Väderstads Tempå rækkesåmaskine.

Med det nye system Tempo Widelining justerer Tempo-rækkesåmaskinen selv rækkeafstanden og danner to kørespor på 1050 mm.

Indstillingen sker hydraulisk ved at justere placeringen af fire rækkeenheder på rammen, oplyser Jörgen Dahl fra Väderstad.

»Derved ændres rækkeafstanden på rækkerne ved siden af sporene på 1050 mm fra 750 mm til 600 mm, hvilket er en acceptabel rækkeafstand for at opretholde et højt udbytte i ensileringsmajs«, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Over for LandbrugsAvisen oplyser Väderstad, at man forventer systemet i brug hos en del maskinstationer i Danmark.

Klar med kæmpe-harve

På Agritechnica vil mange øjne nok også drages hen mod Väderstads nye gigant-harve.

NZ Extreme, som den kaldes, fås i bredderne 12,5 og 14,25 meter.

Harven er delt op i fem sektioner for at følge markens terræn, og ifølge Väderstad når man nye højder i forhold til tændernes holdbarhed.

Svenskerne præsenterer i øvrigt også central fyldning på Tempo og en ny app til kalibrering i Hannover i november.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.