Väderstad såmaskine breder sig over 12 meter

Ny 12 meters såmaskine fra Väderstad kommer både med og uden gødningsplacering. Den er til planteavlere, der er presset på kapaciteten.

12 meter bred og 15 km/t. Så er der lagt i kakkelovnen til høj kapacitet. Og det er netop tanken bag den nye, store såmaskine, Väderstad Inspire, som blev lanceret på et online presseevent for 150 journalister for kort tid siden. Såmaskinen kommer både i S version for Single og som C for Combi, det vil sige med gødningsplacering.

"Vi ved godt, at den ikke vil blive solgt i store antal her i Danmark, men vi har kunder til den, nemlig store planteavlere, der er presset på kapaciteten og som skal over mange hektar", siger Väderstads danske salgschef, Asger Jørgensen.

Hjertet i Inspire’en er dens dobbeltdisk såskær med fin evne til at tilpasse sig markens konturer, og derved bevare en nøjagtig sådybde. Resultatet af dette er ifølge Väderstad en nøjagtig placering af kernerne og ens fremspiring på hele marken.

Inspire 1200C/S vil være tilgængelig i to forskellige modeller – Inspire 1200S og Inspire 1200C. Single versionen Inspire 1200S er udstyret med en 5.000 liters tank til såsæd, mens kombi versionen har en 7200 liters tank, opdelt i to rum til såsæd og gødning. Når korn og gødning forlader tanken via udmaderne, bliver det blandet sammen i luftstrømmen og derved placeret sammen i jorden.

En key feature på Inspire 1200C/S er dens evne til at styre udsåningen i otte separate sektioner. For at sikre et konstant og jævnt flow fra tanken til såskærene, foregår udsåningen med høj præcision via 8 Fenix III udmadere. 

"Fordi Inspire 1200C/S kan styre udsåningen i otte sektioner, er der mulighed for at køre variabel tildeling og sektionskontrol i sektioner ned til 1,5 meter. Det er en unik præcision i det 12 meter såmaskine segment," lød det på pressemødet fra Björn Jeansson, produktchef hos Väderstad.

Betjeningen af såmaskinen foregår via det iPad-baserede Väderstad E-control, som også kan arbejde sammen med Isobus og task controller systemer.

Väderstad Inspire 1200C/S debuterer på Agritechnica i februar 2022 og maskinen vil være klar til salg i slutningen af 2022.

Læs mere om Väderstads nyheder inden for såning i den trykte udgave af LandbrugsAvisen på lørdag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.