Väderstad slår ny rekord: Omsatte for 2,2 mia. kr.

Omsætningen voksede med en fjerdedel. Største marked er stort landbrugsland udenfor Europa.

Den svenske redskabsproducent Väderstad buldrer fremover med stort fart i markerne verden rundt.

Trods tørkeplagede lokale markeder i Nordeuropa lykkedes det den svenske redskabsproducent at slå ny rekord med en omsætning på ca. 2,2 mia. kr. sidste år – en øgning på 27 pct. i forhold til året før.

I en pressemeddelelse oplyser Väderstad, at man ansætter 150 ekstra for at følge med.

”Til trods for vejrrelaterede udfordringer, ser vi en øget interesse i at investere maskiner til jordbearbejdning og såning, som kan øge udbyttet for landmanden efter tørken. En generel positiv global økonomi og et lavt renteniveau har bidraget til en positiv udvikling i volumen for Väderstads produkter”, lyder det fra Mats Båverud, President and CEO of Väderstad Group i en pressemeddelelse.

Resultatet efter finansielle poster opgøres til ca. 88 mio. kr.

Bag tallene gemmer der sig et salg på 10 pct. af omsætningen på hjemmebanen i Sverige. Det er dog ikke de svenske landmænd, der bidrager bedst til resultaterne. Canada er det største marked foran Sverige, Rusland med England, Tyskland og Ukraine i hælene.

Ifølge topchefen lover indgangen på 2019 lovende med positivt salg på de fleste markeder.

Den danske del af Väderstad, Väderstad Aps, har endnu ikke fremlagt sine regnskabstal.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.