Väderstads nye kæmpeharve er kommet i marken

Har kørt de første 1.500 hektar i Slovakiet, beretter svensk medie.

På Agritechnica viste svenske Väderstad, hvad de barsler med på harvefronten til 2021-sæsonen.

Kæmpeharven Väderstad NZ Extreme skal med en bredde på op til 14,25 meter sætte nye standarder for kapaciteten.

Her i foråret er den så i gang med at kreere et såbed op til såningen af sukkerroer og majs i Slovakiet.  

Til svenske Landbruksnytt beretter redskabsproducentens salgs- og markedsdirektør Mattias Hovnert, at harven skal over 4.000 hektar under forårsarbejde i Slovakiet og Tjekkiet.

Planen er, at harven begynder at komme i rigtig prodution i løbet af næste år og i fuld produktion i slutningen af året.

Se Väderstads egen kortfilm fra marken.

Fås i to bredder

NZ Extreme fås i bredderne 12,5 og 14,25 meter og deraf produktefternavnene 1250 og 1425.

I forbindelse med Agritechnica slog Väderstad bl.a. på, at den nye storharve bl.a. skal sælges på, at den skal have en særlig stærk montering af tænderne.

”I designprocessen af den nye heavy-duty harve ville vi udvide grænserne for, hvad der hidtil havde været muligt. Resultatet er intense, vibrerende tænder kombineret med ekstrem stivhed og holdbarhed. De ekstreme tænder knuser knolde, mens de fastholder ens dybde og jævner marken”, lød det dengang fra Väderstad.

For at den brede harve kan følge markens konturer er den delt op i fem sektioner.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.