Væk med udvendige slanger: Trelleborg justerer dæktryk med nytænkning
CTIS+ kan regulere dæktrykket automatisk med 0,33 bar i minuttet og du undgår udvendige slanger monteret på dækkets ventil.

Det er ikke helt ukompliceret. Trelleborg har da også patent på systemet - og samtidig skjult det inderste i CTIS+ ret godt for de besøgende på Agritechnica. Men i bund og grund handler det om at regulere dæktrykket traktorens hjul under kørslen.

Med CTIS+ lancerer Trelleborg et nyt automatisk system, hvor slanger og andet udvendigt stads er fjernet. I stedet for sendes luften gennem ud gennem akslen og via en speciel annordning videre ud i dækket.

- Fordelen er naturligvis, at man ikke risikerer at køre de udvendige slanger af dækket. CTIS+ er fuldt integreret i traktoren, fortæller Joscheba Schnetter fra Trelleborg.

CTIS+ kan regulere dæktrykket med 0,33 bar pr. minut. Men afhængig af belastning på dækket og dimensioner vil "præstationerne" naturligvis kunne ændre sig, tilføjer Joscheba Schnetter.

Klar til næste sommer

 Trelleborgs nye guldæg er dog ikke klar til lancering endnu. Det sker først næste sommer, hvor CTIS+ præsenteres sammen med en ny traktor fra Massey Ferguson.

- Vi har udviklet systemet med Agco, så det bliver lanceret der først. Samtidig bliver det også et system, der skal bestilles direkte hos traktorproducenten og leveres med traktoren fra fabrikken. Det kan ikke eftermonteres, understreger Joscheba Schnetter.

Det er planen, at der følger et lille display med, som viser dækkenes øjeblikkelige dæktryk. Men data kan også ses på telefonen, hvis man downloader Trelleborgs app LoadCalculator. Via displayet kan man ligge forskellige foruddefinerede dæktryk ind, så man kan skifte mellem eksempelvis mark- og vejtryk ved at trykke på en enkelt knap.

 

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.