Valtra arbejder både på brint, el- og biogastraktorer

Der er ikke bare én teknologi i pipelinen, men en kombination er mange ting, som skal sende traktorernes klimatryk ned, lyder det fra Valtra.

Skulle det være en hydrogen- eller eldrevet Valtra-traktor?

Det findes ikke lige nu, men Valtra og resten af Agco arbejder hårdt på fremtidens brændstoffer og alternativer til den dieseldrevne traktor.

- Det er klart, at der er store planer for, at udledningerne skal ned. Jo, planerne er der, og Agco er på vej med løsningerne, siger Mikko Lehikoinen, vicepresident for Marketing for Valtra, da LandbrugsAvisen lægger vejen forbi hovedsædet i finske Suolahti.

Når man taler om Valtras løsninger, skal man orientere sig godt efter, hvad man har hørt af nyheder på den front fra Agco og Agcos traktorproducenter i det hele taget.

- Her i Finland tilbyder vi og Neste, at traktoren kan køre på HVO-diesel. På grund af afgiftspolitikken er der ikke så stor forskel i pris her, som du siger, at der er i Danmark i forhold til almindelig diesel. Det er en af løsningerne, som også er god løsning, fordi du kan fortsætte med din almindelige traktor, siger han med henvisning til, at HVO-diesel reducerer klimapåvirkningen markant.

For nylig har søsterselskabet Fendt vist en prototype med hydrogentanke på taget. Fendt har også i mange år arbejdet på en eldrevet traktor, som efter sigende snart skal ud i markedet.

- Det er alt sammen en del af den teknologi, som vi også får til rådighed som Agco-producent. Politikken er, at Fendt skal komme med løsningerne først, men det kommer også siden til os i Valtra. Vi er også store i Brasilien, hvor vi blandt andet har arbejdet på biometan som brændstof, fortæller han.

Agco oplyser i samme tråd i deres seneste bæredygtighedsrapport, at man laver forsøg hos Valtra og Massey Ferguson med hybrid-traktorer, hvor man kombinerer elmotorer med mindre forbrændingsmotorer. Skal man så forvente, en eldrevet Valtra bliver præsenteret på Agritechnica i november, når Valtra kommer til at vise nye produktnyheder?

- Nej, det bliver for tidligt, siger Mikko Lemikoinen.

Som 4.700 dieselbiler

Ifølge Valtra har man selv brugt omkring fire millioner liter HVO-diesel fra Neste. Det oplyses til at have reduceret traktorproducentens egen CO2-udledning med 12,2 millioner kilo svarende til udledningen fra 4.735 dieselbiler. Valtra peger også på, at ny teknologi i dag gør det lettere for landmænd at overvåge og reducere deres brændstofforbrug.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.