Valtra lukker fabrik: Næsten alle ”danske” traktorer er ankommet

Leveringen af Valta-traktorer til Danmark er stort set uberørt af midlertidig lukning i Finland, men spænding om traktorer længere frem.

I Finland er der taget store corona-tiltag i værk i de seneste dage.

Hovedstaden Helsinki er lukket ned. Store dele af de finske skolevæsen er lukket ned til ind i maj.

På traktorsiden lukker Valtra nu også deres produktion ned. I første omgang er de fleste umiddelbare leveringer af traktorer fra Finland dog kommet frem, lyder det fra National Sales Manager for Valtra i Danmark, Arne Spejlborg.

”Der er blevet produceret traktorer på Valtrafabrikken i Finland helt frem til i mandags. Det har været god planlægning fra fabrikkens side, at de har kunne holde produktionen i gang frem til nu. Det betyder også, at vi har fået næsten alle traktorerne hjem for marts,” siger han.

Med lukningen mandag følger Valtra nu efter en lang række andre traktorfabrikker i Europa. Det store problem er pt ikke muligheden for at møde på arbejde, men at skaffe dele fra underleverandørerne. Valtra oplyser, at der bruges hele 250 forskellige underleverandører til Valtras fabrik – og hvis bare en enkelt ikke kan levere varen, så strander produktionen.

Hos Arne Spejlborg er håbet naturligvis, at stoppet bliver så kort som muligt.

”Det er brandærgerligt for de kunder, der skulle have haft en helt ny traktor i marken til forårssæsonen, men som må vente på grund af det her. Jeg håber og tror på, at nedlukningen kan gøres hurtigt, så forsinkelserne på kundeordrerne bliver så korte som overhovedet muligt. Det er også værd at nævne, at hvis man skal bruge en Valtra nu-og-her, så har vores forhandlere alle modeller og effektklasser på lager i Danmark,” lyder det fra ham.

Valtra oplyser i øvrigt som en række andre producenter, at man i øjeblikket får produceret reservedele.

Emneord coronavirus

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.