Valtras spritnye traktorserie: Handy, præcisions-bombe og til tider super langsom

Tæppet er gået op for ny traktorserie, der får op til 145 hk og kan spækkes med præcisionsudstyr.

Syv, seks, fem, fire, tre….

Valtra G!

Der har været talt ned til Valtras store online lancering igennem længere tid.

Kl. 10 fredag, finsk tid selvfølgelig, skete det så med en større online præsentation for øjnene af mange tusind Valtras fans, som havde skrevet sig op til at følge præsentationen online.

Og hvad så de så ved første øjekast?

Først og fremmest en traktor, som placerer sig lige midt imellem de to nu tidligere mindste serier: A og N.

Den nye G-serie har helt naturligt et klart slægtskab med de andre serier i design og indmaden. I forhold til A-modellerne er det en mere avanceret traktor, mens du får en kortere og mere kompakt traktor sammenlignet med storebrødrene i N-serien. 

Den nye serie består af fire modeller, hvor den mindste starter med 105 nominelle hestekræfter og den største kan levere 145 hk, når man regner de 10 hestes boost med.  

Designmæssigt ligner kabinen den nuværende A-serie udefra, mens interiøret har fået en ordentlig overhaling.  

En skrånende motorhjelm og et forholdsvist stort glasareal i kabinen på 5,7 m2 skal sikre en masse udsigt, der er praktisk, når man kører rundt med en frontlæsser.


Pressefoto

 

I kabinen bemærkes det også, at der findes mange opbevaringsmuligheder, USB til telefonen, Bluetooth-radio – og mulighed for opvarmning til fødderne.

Serien fås naturligvis også i tre varianter i klasssisk Valtra-stil, Hitech, Active og Versu med sidstnævnte som ”luksus-modellen”, der bl.a. er udstyret med Valtras Smarttouchterminal.

Ifølge sales manager for Valtra i Danmark, Jimmy Ravnborg giver den kompakte traktor muligheder for et højt udstyrsniveau med diverse præcisionsværktøjer som sektionskontrol, variabel tildeling, autoguide og Valtras velkendte smart touch terminal nye muligheder i markedet.  

”Den er lidt mindre og lidt mere kompakt med en mindre venderadius end N-serien. Så får vi andre målgrupper, eks. grøntsagsavlere, planteskoler, der har brug for noget præcisionsteknologi såsom autoguide og lignende, hvor de før skulle op i en N-serie”, siger han og peger på, at den også vil henvende sig til nogle mælkeproducenter som en lille frontlæssertraktor på bedriften.

”Den bliver helt sikkert også solgt til landbruget den her. Men mange landmænd er oppe i de store N-serie, hvor vi ligger fra 165 til 200 hk eller T-serien, hvor vi er endnu længere oppe, når de køber frontlæssertraktor,” siger han.

Han tror på, at de bliver de to mindst, der kan gå hen og blive bedst solgt.    

”Om det bliver 105 hestes eller et nummer større, det ved jeg ikke. Men de små mekaniske traktorer med mulighed for autoguide kan jeg godt se for mig, vi får solgt en del af til eks. planteskoler”, siger han.   

Motormæssigt er den udstyret med en ny ”inhouse” Agco Power-motor på 4,4 liter, der får 600 timer mellem olieintervallerne. Produktfolk fra Valtra i Finland oplyste, at motoren ikke produceres i Finland, men på en af Agcos øvrige fabrikker rundt omkring i verden.  

Super langsom

På transmissionssiden er den udstyret med en seks trins powershift, hvilket minder en del om Dyna 6-transmissionen fra Agco MF-brødrenes 5700-serie. Transmissionen består af fire grupper med samlet 24 trin – og hele 48 trin, når man regner krybegearet med.

Ifølge Jimmy Ravnborg sætter krybegearet nye standarder hos Valtra for, hvor langsomt en Valtra kan køre.

”Den kan køre ned til 120 meter i timen. Det er noget, som grøntsagsavlere kan bruge til noget, hvis de skal skære hoveder af salaten”, fortæller han, at farten dermed sættes et pænt hak ned fra A-seriens nuværende 140 meter i timen.   

LandbrugsAvisen erfarer, at G-serien kan leveres fra fabrik med en producentgaranti på fem år eller op til 6.000 driftstimer.

På et ligeledes online møde blev pressen i går orienteret om, at Valtra i øjeblikket har ti enheder ude at køre. Den nye serie er dog tæt på markedet, da den er ved at gå i serieproduktion og dermed kan forventes ud til de første kunder i løbet af få måneder.  

I dag sparker Valtra en større Europa-turne i gang ved et arrangement i Norge. Her er den nye serie også med. Touren fortsætter i Danmark 13. september, hvorefter der afholdes arrangementer flere steder i landet.  

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.